Ευρωπαϊκή αντιφασιστική συνάντηση στην Αθήνα

Φωτογραφία

Το τριήμερο 11, 12 και 13 Απρίλη, αντιφασίστες από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν στην Αθήνα, στο χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Άγιος Ιωάννης, Ρέντη).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στο πρόγραμμα της διεθνούς συνάντησης περιλαμβάνονται πολιτικές εκδηλώσεις, θεματικά εργαστήρια και συζητήσεις, βραδινές συναυλίες, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, που διοργανώνουν αντιφασιστικές συλλογικότητες, δικτυώσεις και συνελεύσεις από την Ευρώπη. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και ο συντονισμός δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και το σεξισμό. 

Εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του φασισμού, η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής Ακροδεξιάς. Όμως οι ρατσιστές και οι νεοναζί έχουν αντίπαλο. Το μαζικό και πολύμορφο κίνημα το οποίο στους δρόμους όλης της Ευρώπης αγωνίζεται όχι μόνο ενάντια στη φασιστική τρομοκρατία, αλλά και σε όλους εκείνους που τη συντηρούν και την προστατεύουν: τις αντιλαϊκές πολιτικές, την αστυνομική ασυδοσία, τον νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό και το σύστημα που την επιβάλλει.
Το τριήμερο αποτελεί την κορύφωση του μήνα αντιφασιστικής δράσης (21 Μάρτη – 21 Απρίλη), στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε γειτονιές, κοινωνικούς χώρους και σχολεία σε όλη τη χώρα.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του τριημέρου:

Παρασκευή 11 Απρίλη
Έναρξη συνέλευσης: «Το αντιφασιστικό κίνημα στην Ευρώπη:  Εμπειρίες, προτάσεις για διεθνείς δράσεις και συντονισμό», ώρα 18:00.
Προβολή της ταινίας «Φασισμός Α.Ε.» του Α. Χατζηστεφάνου. Παρουσίαση από την ομάδα Infowar, ώρα 21.00.
Σάββατο 12 Απρίλη
Κεντρική εκδήλωση: «Από τη Γαλλία ως την Ουκρανία, από τη Νορβηγία ως την Ελλάδα: NO PASARAN», ώρα 18.00.
Oμιλητές: Alain Krivine (ιστορικό στέλεχος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη Γαλλία), Joe Higgins (Anti-austerity Alliance ISP MP), Tariq Ali, συγγραφέας (βιντεοσκοπημένο μήνυμα). Συντονίζει η Ελένη Ευστρατιάδη (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά)
Παρεμβάσεις: Ένωση Borotba (Ουκρανία), Πίτερ (Αντιφασίστας ακτιβιστής από Ρωσία), Walter Baier (Alter Summit), Mathias Benik (Attac Oυγγαρίας), Leo (AFA Paris).
Κυριακή 13 Απρίλη
Συνέλευση: «Παρουσίαση αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια, συμπεράσματα, καθορισμός κοινών διεθνών δράσεων», ώρα 12.00.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία