Μαζικός αντιφασιστικός Σεπτέμβρης

Φωτογραφία

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Μάριος Αυγουστάτος

Στις 18 Σεπτέμβρη θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μια μαύρη επέτειος που αποτελεί πολιτικό ορόσημο για το αντιφασιστικό κίνημα. Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο συντονισμός συλλογικοτήτων πήρε την πρωτοβουλία για έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές, πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ευρύ φάσμα αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, λαϊκών συνελεύσεων, δημοτικών κινήσεων, πολιτικών οργανώσεων, συλλόγων εργαζομένων και ανένταχτων αγωνιστών της περιοχής, μεταξύ των οποίων: Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», ΚΕΕΡΦΑ, Δίκτυο Αλληλεγγύης Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δημ. Κινήσεις: Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος», Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα», Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ.
Ο «Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης» απλώνει τα πανιά του το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη με μεγάλη συναυλία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Θα προηγηθεί συζήτηση με θέμα «Φασισμός και εργατική τάξη» και διάφορες ομάδες θα κάνουν παράλληλα γκράφιτι στους χώρους. Το ότι ξεκινάμε από το Πέραμα έχει τη σημασία του: μια περιοχή με τεράστιο πρόβλημα ανεργίας και με την προσπάθεια διείσδυσης των νεοναζί της ΧΑ στα συνδικάτα. Όλοι θυμόμαστε, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου, την επίθεση των νεοναζί στους συνδικαλιστές της Ζώνης. Είναι προφανές ότι κεντρικό ρόλο θα έχει η μεγάλη παναθηναϊκή συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη. Είναι απαραίτητη η μαζική παρουσία όλων μας, και απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες του κινήματος και της Αριστεράς και σε ανένταχτους-ες για συμμετοχή. Στις 19/9 οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα διοργανώνουν μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ την Κυριακή 21/9 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Λαού, θα γίνει η ανοιχτή συνέλευση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά για να συναποφασίσουμε τη συνέχεια των δράσεών μας.
Μέτωπο
Οι δράσεις κατά τη διάρκεια του μήνα θα είναι πολύπλευρες, με αιχμή μέσα από αυτές να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές, τους νέους, τους άνεργους και τον κόσμο της γειτονιάς. Πολλές εκδηλώσεις, εκτός από τις κεντρικές που προαναφέρθηκαν, θα γίνουν σε πλατείες και σχολεία: συναυλίες ερασιτεχνικών σχημάτων, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών-ντοκιμαντέρ, αντιφασιστικές συζητήσεις, εκθέσεις βιβλίου κ.ά.
Στον «Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη» όλοι οι συμμετέχοντες έχουμε ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στο φασισμό και στις αιτίες που τον εκτρέφουν στην κοινωνία. Και οι αιτίες δεν είναι άλλες από τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που, δεν φτάνει που εξαθλιώνουν τον κόσμο με τα μνημόνια και τις φιλελεύθερες πολιτικές τους, δολοφονούν εν ψυχρώ  μετανάστες και εργάτες στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι. Ξεσκεπάζουμε τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας, των νέων δουλεμπόρων των αγορών και των τραπεζών, και αποκαλύπτουμε τη στενή σχέση των νεοναζί με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού.
Η πρωτοβουλία, εκτός της κοινής καμπάνιας και του συντονισμού των δράσεων, θα στηρίξει διαχρονικά με κάθε τρόπο δράσεις σωματείων και συλλογικοτήτων σε επιμέρους χώρους, όπως σχολεία, εργασιακοί χώροι, ΟΑΕΔ, Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, Λιμάνι. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων/δράσεων θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες στο σάιτ της πρωτοβουλίας: http://antifasistikos-septembris.blogspot.gr/ και στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία