Συνδιάσκεψη ενοποίησης ΔΕΑ-Κόκκινου

Φωτογραφία

Στο τριήμερο 19-20-21 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί, στην Αθήνα, η ενοποιητική Συνδιάσκεψη της ΔΕΑ και του Κόκκινου (ΑΣΟΕΕ, αίθουσα Αντωνιάδου).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο που επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ενότητα μεταξύ των τμημάτων της αντικαπιταλιστικής-ριζοσπαστικής Αριστεράς, πρόκειται για ένα γεγονός σημαντικό, που αντιστέκεται στη συνήθεια των διασπάσεων στο χώρο της Αριστεράς. 
Την Παρασκευή 19/12, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, οργανώνεται στον ίδιο χώρο, στις 6.30μμ, ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τίτλο «Κρίση, κινήματα αντίστασης και Αριστερά», προσκεκλημένους από διεθνείς οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (Izquierda Anticapitalista-Ισπανία, Sinistra Anticapitalista-Ιταλία, NPA-Γαλλία, ΜPS-Ελβετία, ISO-ΗΠΑ) και ομιλητές τους Τερέσα Ροντρίγκεζ, Αλέν Κριβίν, Σαρλ-Αντρέ Ιντρί, Άχμετ Σόκι, Πάνος Κοσμάς. 
Η συζήτηση θα αφορά στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας. Το βάθος της κρίσης στην ΕΕ και διεθνώς οδηγεί τους καπιταλιστές και τα επιτελεία τους στη συνέχιση της σκληρής λιτότητας, που ισοπεδώνει εργατικές κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα, εντείνοντας τον κρατικό αυταρχισμό και το ρατσισμό.
Αυτή η παράταση της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επανεμφάνιση δυναμικών εργατικών αντιστάσεων (Βέλγιο, Ιταλία κ.α.), ενισχύει την πολιτική αστάθεια σε μια σειρά από χώρες. Ταυτόχρονα, ενισχύει τα κινήματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς, όπως το Podemos στην Ισπανία και το Sin Fein στην Ιρλανδία. 
Στην Ελλάδα, παρά την κάμψη των αγώνων, η πλειοψηφία του εργατικού-λαϊκού κόσμου επιμένει να εναποθέτει τις ελπίδες της στην Αριστερά και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογική νίκη του οποίου κρατά ορθάνοιχτη την πιθανότητα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, που μπορεί να πυροδοτήσει διαδικασίες «ντόμινο» στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μιας κυβέρνησης που, στηριγμένη στους εργαζόμενους και τις λαϊκές δυνάμεις, θα ανατρέψει τη μνημονιακή λιτότητα και θα συγκρουστεί με τις ευρωηγεσίες, εκπροσωπώντας αταλάντευτα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των «από κάτω». Ανοίγοντας το δρόμο για τη γενικότερη κοινωνική απελευθέρωση, για το Σοσιαλισμό. 
Στο πώς ανταποκρινόμαστε στα ιστορικά καθήκοντα που ανοίγονται μπροστά μας, ώστε να εκπληρωθούν οι προσδοκίες των εργαζομένων και της νεολαίας, λογοδοτεί και η Συνδιάσκεψη της ενοποίησης των δύο οργανώσεων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία