Ένας χρόνος μαύρο στην ΕΡΤ

Φωτογραφία

Την Τετάρτη 11 Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το «μαύρο» στην ΕΡΤ που επέβαλε η μαύρη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Συμπληρώνεται ένας χρόνος με εκατοντάδες εργαζομένους να είναι άνεργοι αλλά να συνεχίζουν τον αγώνα τους. Τον αγώνα για να ξανανοίξει η ΕΡΤ, τον αγώνα για ελεύθερη, πολυφωνική, ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου, οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 11 Ιούνη. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, με τη στήριξη του ΕΚΑ, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από την ΠΟΣΠΕΡΤ, τους διοικητικούς των ΑΕΙ, τις απολυμένες καθαρίστριες, την ΕΙΝΑΠ και τα συντονιστικά των διαθέσιμων που ξεκινώντας από την πλατεία Κλαυθμώνος θα πορευθούν ως το υπουργείο Οικονομικών, στην Καραγεώργη Σερβίας, στον χώρο δηλαδή που έχουν στήσει τα αντίσκηνά τους εδώ και 36 μέρες οι απολυμένες καθαρίστριες.
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Εκεί όπου ξεκίνησε μια μαύρη χρονιά για όλους τους εργαζομένους. Μια μαύρη χρονιά που οι μνημονιακοί νόμοι της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την απόγνωση 1.500 σχολικούς φύλακες, 595 καθαρίστριες, δεκάδες καθηγητές. Μια μαύρη χρονιά που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο 10 νοσοκομείων και στη διάλυση του ΕΟΠΥΥ. 
Ταυτόχρονα όμως ήταν και μια χρονιά σκληρής αντίστασης. Οι αλύγιστοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν τον αγώνα τους με το ΕΡΤopen δώσανε τη σκυτάλη στους καθηγητές, στους διοικητικούς των πανεπιστημίων, στους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ, στους εργαζομένους στα νοσοκομεία, στους σχολικούς φύλακες και στις καθαρίστριες. Αυτή η δύναμη θα ξαναβγεί στους δρόμους στις 11 Ιούνη.
Αυτή η δύναμη, συνεχίζοντας ενωμένη και συντονισμένη, είναι η μόνη που μπορεί να ισοπεδώσει τα μνημόνια, μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία