Απάντηση της Συντακτικής Επιτροπής στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αγαπητοί σύντροφοι. Με έκπληξη διαβάσαμε το σχόλιό σας σχετικά με το άρθρο της εφημερίδας μας για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Αγαπητοί  σύντροφοι,

 

Με έκπληξη διαβάσαμε το σχόλιό σας σχετικά με το άρθρο της εφημερίδας μας για τα αποτελέσματα των εκλογών. Από το άρθρο, αλλά πολύ περισσότερο από τη μέχρι σήμερα στάση μας στο κίνημα και στις σχέσεις μέσα στην αριστερά, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ερμηνείας ότι η ΔΕΑ συγκρίνει τους συντρόφους και τις οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 

Αυτό που λέει το άρθρο είναι ότι ο «ριζοσπαστισμός», δηλαδή η άκρα αριστερά στο χώρο της αριστεράς, δεν κατόρθωσε να κάνει το ποσοτικό άλμα που έκανε η ναζιστική άκρα Δεξιά στο χώρο της Δεξιάς. Προσεκτικός αναγνώστης θα καταλάβει ότι αυτή η διαπίστωση δεν γίνεται με καμιά ευχαρίστηση. Αντίθετα η κατάληξη του άρθρου είναι ότι ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξακολουθεί να είναι για εμάς απολύτως αδερφικός και κρίσιμος, γι’ αυτό άλλωστε θεωρούμε ως κομβικό σημείο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ τη βελτίωση και τη σύσφιξη των πολιτικών σχέσεων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Σημειώνουμε επίσης ότι σε άλλο άρθρο του ίδιου φύλλου της εφημερίδας μας, όπου αναλύονται τα ειδικά καθήκοντα για την συντριβή της Χρυσής Αυγής, δηλώνουμε την πεποίθησή μας ότι η συνεργασία των οργανώσεων που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία, κάτι που αποτελεί την πιο άμεση αναγνώριση του ρόλου σας στον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό αγώνα.

 

Αν η συγκεκριμένη φράση δημιούργησε σκιές και σας προσέβαλλε,  δηλώνουμε ότι δεν είχαμε καμία τέτοια πρόθεση, ότι λυπούμαστε και ότι θα επανορθώσουμε διευκρινίζοντας κάθε τέτοια σκιά στο επόμενο φύλλο της Ε.Α.

 

Στις κρίσιμες συνθήκες που διαμορφώνονται για τον κόσμο μας, θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο τέτοιες αφορμές να οδηγούν σε αντιπαραθέσεις, πολώσεις και περιχαρακώσεις.

 

Συντροφικά,

Εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής της Εργατικής Αριστεράς,

Αντώνης Νταβανέλλος

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία