Αττικό Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Περιστερίου: Η μάχη συνεχίζεται

Η μάχη των εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου συνεχίζεται συντονισμένα μαζί με κάτοικους και φορείς από τη Δυτική Αθήνα για τη σωτηρία του, αλλά και για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, το οποίο υπάγεται στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θοδωρής Πατσατζής

Την Πέμπτη 28 Μάρτη η Πρωτοβουλία Φορέων, Συλλογικοτήτων και κατοίκων Περιστερίου πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση μπροστά στο Κέντρο Υγείας, ενώ την ίδια ώρα στο νοσοκομείο γινόταν σύσκεψη με αντιπροσωπεία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου και από πρόταση του σωματείου. Σε αυτή αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα ότι στις 17 Απρίλη, που λήγουν τελικά οι συμβάσεις των ιατρών και του λοιπού προσωπικού του Κέντρου Υγείας, θα μπει λουκέτο σε αυτό, καθώς δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης των συμβάσεων και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει πρόθεση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Πριν την κινητοποίηση της Πέμπτης είχε προηγηθεί μαζική παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Περιστέρι, που έκλεισε με πορεία από την Πρωτοβουλία και τον ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου.

Στις 11 Απρίλη πραγματοποιείται συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Υγείας, στην οποία καλεί το σωματείο εργαζομένων του Αττικού μαζί με την επιτροπή φορέων και την Πρωτοβουλία του Περιστερίου. Μέχρι τότε χρειάζεται να συγκεντρώσουμε χιλιάδες υπογραφές από τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, που θα απαιτούν τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου και του κέντρου υγείας.

Χρειάζεται να γίνουν μεγάλες εξορμήσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε γειτονιά και να πιέσουμε τους δημάρχους να αποφασίσουν κλείσιμο των δήμων τους στις 11 του Απρίλη και συμμετοχή των δήμων στο συλλαλητήριο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία