Για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει για τις αποφάσεις σχετικά με τα οργανωτικά ζητήματα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η ΠΣ θα γίνει στην Αθήνα (κατά πάσα πιθανότητα στο ΣΕΦ) από την Παρασκευή 30/11 έως την Κυριακή 2/12.

Το μέτρο αντιπροσώπευσης για κάθε οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ορίζεται σε 1/10, επί των εγγεγραμμένων μελών, αφήνοντας όμως ανοιχτή τη διαδικασία εγγραφής μελών μέχρι και τη λήξη της ψηφοφορίας.

Η ψηφοφορία που οργανώνεται από την (εκλεγμένη από τη Συνέλευση) εφορευτική επιτροπή κάθε Οργάνωσης (τοπικής ή κλαδικής-εργασιακής) θα γίνει μόνο σε 1 μέρα, με επιλογή (είτε το Σάββατο 24/11, είτε την Κυριακή 25/11), με εξαίρεση τους εργασιακούς ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να επιλέξουν να την κάνουν τη Δευτέρα 26/11.
Οι σταυροί προτίμησης θα είναι ίσοι με το 30% των εκλεγμένων αντιπροσώπων, ενώ υπάρχει και ποσόστωση γυναικών (35% των συνέδρων).

Προφανώς είναι ζητούμενο να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θεωρούμε ότι το να ψηφίζουν αντιπροσώπους τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εγγράφονται την τελευταία στιγμή και δεν έχουν παρουσία σε δράσεις ή συνελεύσεις, αλλοιώνει τη σύνθεση των αντιπροσώπων ως ένα σώμα που θα κληθεί να πάρει ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις στην κατεύθυνση ενός ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπαστικού, ενεργού και δραστήριου, ενός ΣΥΡΙΖΑ της ανατροπής.

Με αυτή την έννοια, η απόφαση της συνέλευσης Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης (βλ. προηγούμενο φύλλο της ΕΑ) ανταποκρίνεται καλύτερα στις συνθήκες και θα άξιζε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες αποφάσεις.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία