Γιορτή για τα 15 χρόνια της «Εργατικής Αριστεράς»

Φωτογραφία

Αυτόν το μήνα συμπληρώθηκαν 15 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας της «Εργατικής Αριστεράς» (ΕΑ) και το γιορτάζουμε με μια σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις, με αποκορύφωμα την κεντρική γιορτή της Αθήνας στις 24/4.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σε όλη αυτήν τη διαδρομή, από τη Γένοβα και τη Φλωρεντία, από τα Φόρουμ και το Δεκέμβρη του 2008, μέχρι τους μικρούς και τους μεγάλους σταθμούς στα χρόνια της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, η ΕΑ δεν έπαψε ούτε στιγμή να στηρίζει τις εργατικές κινητοποιήσεις και κάθε είδους κινηματικές μάχες, την ενωτική παρέμβαση της Αριστεράς, τη ριζοσπαστική-αντικαπιταλιστική πολιτική που είναι δεσμευμένη στην πάλη για το Σοσιαλισμό. Σε αυτή την επιλογή θα επιμείνουμε και μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης σημερινής περιόδου, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και προσπάθεια βελτίωσης της δουλειάς μας. 
Αναδεικνύοντας και συμμετέχοντας στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των ιδεών της τάξης μας και των θέσεων μιας μαζικής Αριστεράς διεθνιστικής και αντισεχταριστικής, σε ρήξη με την «ανάθεση» και τον καπιταλισμό ή την όποια «κεντροαριστερή» διαχείρισή του. Συμμετέχοντας ενεργά και παίρνοντας πρωτοβουλίες που λογοδοτούν στο χτίσιμο της αριστερής πολιτικής εναλλακτικής, απέναντι στην αυταρχική λιτότητα και το ρατσισμό, που αποτελεί τη «γραμμή» της κυρίαρχης τάξης και των κυβερνήσεών της, πανευρωπαϊκά. 
Ήδη η αναβαθμισμένη αρθογραφία μας, οι συνεργασίες και οι ριζικές αλλαγές στο σχεδιασμό και την εκτύπωση της ΕΑ τον τελευταίο χρόνο αποτελούν αποτύπωση αυτής της προσπάθειας. 
Μέχρι στιγμής, η πρώτη γιορτή που προγραμματίζουμε θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/3 στο Ρέθυμνο και ακολουθεί στις 9/4 η γιορτή στη Θεσσαλονίκη. Η κεντρική γιορτή της εφημερίδας μας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 24 Απρίλη, στη 1 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245, Νίκαια). Ύστερα από σύντομους πολιτικούς χαιρετισμούς θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και η πρόσκληση ενίσχυσης αξίας 10 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται φαγητό από διάφορες κουζίνες και ποτό. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από την ΕΑ, καλώντας στο τηλέφωνο 210 3303566. 
Στη γιορτή μας θέλουμε να συζητήσουμε και κυρίως να διασκεδάσουμε μαζί με όλους/ες εσάς. Τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους και τις απεργίες, που δίνουμε από κοινού τη μάχη στα σωματεία μας, στις συλλογικότητες κατοίκων και τις γειτονιές, στο αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις διαδικασίες της Λαϊκής Ενότητας και τις διεργασίες της Αριστεράς. Που μας διαβάζετε, διαδίδετε τις απόψεις μας και μας στηρίζετε οικονομικά. 
Με αφορμή τα 15 χρόνια της ΕΑ, από το επόμενο φύλλο θα υπάρχουν σχετικά αφιερώματα, καθώς και δηλώσεις αγωνιστών των κοινωνικών κινημάτων, συνδικαλιστών, στελεχών της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που εκτιμούν τη χρησιμότητα και ενισχύουν 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία