ΔΕΘ: Συλλαλητήριο οργής ενάντια στην εξαθλίωση

Η συνεχής κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην ψευτοαξιολόγηση, η εξαθλίωση των εργαζομένων όπως εκφράστηκε από τις κινητοποιήσεις στην COSCO, από τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και του Δρομοκαΐτειου, το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων και η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, η παρατεταμένη ανεργία που αγγίζει ή και ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια κόσμο αν συνυπολογίσουμε και την ανασφάλιστη εργασία, το 30% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που δουλεύει απλήρωτο ή με μεγάλες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, οι περικοπές στις συντάξεις, η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, έχουν συσσωρεύσει σε όλο τον κόσμο μια οργή, που πρέπει να εκφραστεί στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι παρατάξεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στις οποίες συμμετέχει η ΜΕΤΑ (Μαχητική Ταξική Εργατοϋπαλληλική Ανατροπή) θα πραγματοποιήσουν περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς σε όλη την Ελλάδα, που θα καλούν στη διαδήλωση (στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους).
Η ΓΣΕΕ προγραμματίζει να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 4/9/2014 μέρος της έκθεσης του ΙΝΕ για την οικονομία, που σχετίζεται με τις μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων. Την Παρασκευή 5/9/2014 η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει ευρεία σύσκεψη εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών στις 7 μ.μ. στην ΕΔΟΘ από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, στην οποία θα τεθεί ο προγραμματισμός δράσης της επόμενης περιόδου και θα αποτιμηθούν οι κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου ενάντια στην αξιολόγηση.
Το ΜΕΤΑ πραγματοποιεί την Πέμπτη 4/9 εκδήλωση-συζήτηση για την επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων και την ανάγκη παρέμβασης του εργατικού κινήματος. Την Παρασκευή 5/9 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του ΜΕΤΑ, σε αίθουσα της ΕΔΟΘ, ενώ το Σάββατο 6/9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του ΜΕΤΑ, όπου θα συζητηθεί η παρέμβασή του στο συνδικαλιστικό κίνημα για την επόμενη περίοδο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία