Δεν πληρώνουμε χαράτσια - Οργανωνόμαστε σε κάθε γειτονιά

Φωτογραφία

Η επιτροπή «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» συνεδρίασε στις 17 Σεπτέμβρη, με συμμετοχή από πολλές γειτονιές (Γλυφάδα, Βούλα, Ίλιον, Βύρωνας, Μαρκόπουλο, Πέραμα κ.ά).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Γιαννούλια

Τα νέα δεδομένα στο χαράτσι της ΔΕΗ, με τα 50 ευρώ που μας ζητάνε να πληρώσουμε στην εφορία, ώστε να πάμε από μόνοι μας να μας «τσιμπήσουν» (καθώς δεν μπορούν εύκολα να διασταυρώσουν και να βεβαιώσουν ποια νοικοκυριά χρωστάνε), απασχόλησαν την επιτροπή. Όλοι και όλες συμφωνήσαμε να συνεχίσει η άρνηση πληρωμής αυτού του φόρου. Εξάλλου, οι προηγούμενες συλλογικές μας ενέργειες έχουν δώσει αποτελέσματα. Ζητάμε να πληρώνουμε στα ταμεία της ΔΕΗ μόνο το ρεύμα, να γίνονται διακανονισμοί για τις οφειλές του ρεύματος ακόμα και αν χρωστάμε το χαράτσι και να αφαιρεθεί η προειδοποίηση διακοπής του ρεύματος, μετά και την επίσημη απόφαση του ΣτΕ (ότι δεν επιτρέπεται η διακοπή ρεύματος λόγω οφειλής του χαρατσιού). Στις 2 Οκτώβρη θα είναι κοινή μέρα δράσης στις εφορίες, σε κάθε περιοχή, σαν διαμαρτυρία για την άδικη και ληστρική φορολογία του κόσμου της εργασίας.

Η αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αντιμετωπιστεί με κινητοποιήσεις «δεν πληρώνω» σε μετρό, λεωφορεία κλπ, δηλώνοντας και τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους σε αυτά.

Η γενική απεργία της 26 Σεπτέμβρη θα προπαγανδιστεί σε κάθε γειτονιά από τις επιτροπές, δημιουργώντας κλίμα γενικού ξεσηκωμού.

Με κεντρικό αφισάκι και κείμενο θα δημοσιοποιούμε ότι όλοι μαζί συνεχίζουμε να μη χρωστάμε, να μην πουλάμε και να μην πληρώνουμε!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία