Δυναμική απεργία στον κλάδο του βιβλίου

Φωτογραφία

Μόνο ως πετυχημένη θα μπορούσε να θεωρηθεί η απεργία που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στο χώρο του βιβλίου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Δημήτρης Ευθυμίου, βιβλιοϋπάλληλος

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 15/5 οι βιβλιουπάλληλοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης και διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον κλάδο του βιβλίου. Η απεργιακή κινητοποίηση έγινε στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στη Σόλωνος.

Στην πολυπληθή πορεία που ακολούθησε, το παρόν έδωσαν και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, όπως το σωματείο των μαγείρων και το σωματείο βάσης ανέργων, καθώς και συμπαραστάτες από λαϊκές συνελεύσεις της Αθήνας, του Περιστερίου κ.α.. Οι απεργοί κατευθύνθηκαν με πανό και συνθήματα προς τη Σταδίου και το υπουργείο Εργασίας, όπου και ενώθηκαν με εργαζόμενους από τα καταστήματα Metropolis. Στη συνέχεια βρέθηκαν στην Αριστείδου για να στηρίξουν τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της εταιρείας Metropolis, ιδιοκτησίας Κουρή, από τους εργαζομένους που ζητούν τα δεδουλευμένα τους.

Η επιτυχία της απεργίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο όπου οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων τεμαχίζονται από το τρίγωνο κυβέρνηση-τρόικα-εργοδότες. Αμέσως μετά τη λήξη της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι συμμετείχαμε στο συλλογικό φαγοπότι που διοργάνωσε ο σύλλογός μας μπροστά στα γραφεία του. Η δυναμική παρουσία του κόσμου στο δρόμο δείχνει τη διάθεσή του να απαντήσει συλλογικά στις έκνομες ενέργειές τους, βάζοντας φραγμό στην αυθαιρεσία τους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία