Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών μάς καλούν στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) στις εκδηλώσεις που οργανώνουν ενόψει της 18ης Δεκέμβρη, παγκόσμιας μέρας του μετανάστη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Εχθρός μας τα χαράτσια και τα μνημόνια, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες

Την ώρα που φασίστες με γραβάτα του Λά.Ο.Σ. στρογγυλοκάθονται σε υπουργικές καρέκλες παριστάνοντας τους υπεύθυνους συνεργάτες της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας». Λίγες μέρες μετά την αίτηση ακύρωσης του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ακροδεξιούς δικηγόρους. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι παλεύουμε σε γειτονιές και πόλεις της χώρας μέσα από επιτροπές κατοίκων και λαϊκές συνελεύσεις για να μην περάσουν τα χαράτσια και τα μνημόνια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σε μια περίοδο που οι «από πάνω» κλιμακώνουν την πιο μεγάλη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και στη νεολαία ενώ παράλληλα, για να κάμψουν τις αντιστάσεις, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο δημιουργώντας αποδιοπομπαίους τράγους όπως οι μετανάστες, εκδηλώσεις όπως της ΚΑΡ και του ΚΣΜ αποκτούν ιδιαίτερη αξία.

Πρόγραμμα
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 μ.μ., με την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ιθαγένεια, θρησκευτικές ελευθερίες, άσυλο, νομιμοποίηση: τα δικαιώματα των μεταναστών στο στόχαστρο». Στο πάνελ συμμετέχουν οι Γιάννα Κούρτοβικ (Δίκτυο), Δημήτρης Τρίμης (ΕΣΗΕΑ), Ηλίας Χρονόπουλος (Νεολαία ΣΥΝ) και Θανάσης Κούρκουλας (ΚΑΡ).

Στις 8 μ.μ. στήνεται ένα εξίσου ενδιαφέρον πάνελ με θέμα «Κρίση και ακροδεξιά απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη», με ομιλητές τους Ανρί Κασόγκο (Action Congo), Ελένη Πορτάλιου (Ανοιχτή Πόλη), Δημήτρη Χριστόπουλο (Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και Παναγιώτη Λίλη (ΚΑΡ).

Στις 10 το βράδυ ακολουθεί DJ-πάρτι με μουσική από χώρες προέλευσης μεταναστών, ελληνικούς και ροκ ρυθμούς. Θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας και αντιρατσιστικού σκίτσου.

Πρόκειται για μια σημαντική βραδιά αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών, αλλά και οικονομικής ενίσχυσης της ΚΑΡ και του ΚΣΜ.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, ενώ για το πάρτι κυκλοφορεί πρόσκληση οικονομικής ενίσχυσης, που κοστίζει 5 ευρώ και συμπεριλαμβάνει ποτό.

 

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας του Μετανάστη, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» της πόλης προσκαλεί ντόπιους και μετανάστες στη βραδιά που οργανώνει το Σάββατο 17/12 στις 8.30 μ.μ. στο καφέ-μπαρ «Ανεμώλια» στην οδό Ολύμπου 71, σε μια εκδήλωση γνωριμίας, συζήτησης και διασκέδασης. Γιατί, όπως αναφέρει το κάλεσμα, δεν θέλουμε να βρεθεί «Κανένας μόνος του στην κρίση». Θα γίνει παρουσίαση του ημερολογίου του 2012 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, ενώ η τιμή της πρόσκλησης είναι 5 ευρώ (με κρασί ή μπίρα) για την ενίσχυση της ΚΑΡ Θεσσαλονίκης.

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία