Εκλογές στο ΣΕΕ Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στις 23 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του ΣΕΕ-ΔΑΑ (Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιριών Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών) από τις οποίες προέκυψε το νέο ΔΣ και στις 2 Μάρτη οι εκλεγμένοι προχώρησαν στη σύσταση του προεδρείου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Δημήτρης Μπόζας*

Ο χώρος του αεροδρομίου αποτελεί το δοκιμαστικό σωλήνα κάθε αντεργατικής πολιτικής, πριν αυτή πάρει τη μορφή νόμου. Από αυτό προκύπτει η ανάγκη για τη συσπείρωση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο σε ένα συνδικάτο οργανωμένο από τα κάτω, που θα ξεπεράσει την παλιά συνδικαλιστική δομή.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δραστηριοποιούνται εργαζόμενοι διαφορετικών ειδικοτήτων (ιπτάμενο προσωπικό, επίγεια εξυπηρέτηση, χώροι εστίασης, πρακτορεία τύπου, οδηγοί κ.ά.) που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες. Κύριοι στόχοι του συνδικάτου είναι ο αγώνας ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς και την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων. Άμεσα θα υπάρξουν ενέργειες σε ό,τι αφορά τα προγράμματα εργασίας των εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης και της τραμπουκικής συμπεριφοράς των διαχειριστών του αεροδρομίου (αυτών που οφείλουν 550 εκατ. στο δημόσιο) στους υπαλλήλους των πάρκινγκ.

 

*αναπληρωτής γεν. γραμματέα ΣΕΕ-ΔΑΑ

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία