Ελληνικό: Το επιχειρηματικό κεφάλαιο ξεσαλώνει!

Φωτογραφία

Το σχέδιο νόμου για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού,  που ήρθε στη δημοσιότητα, ξεπερνά και την πιο διεστραμμένη φαντασία των ακραίων ανθρώπων των αγορών.

 

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Γιαννούλια

«Με το νόμο αυτό διαμορφώνεται ένα ελαστικό πλαίσιο χρήσεων και όρων δόμησης, καθώς και ένα ευέλικτο πλέγμα διαδικασιών εφαρμογής του επενδυτικού σχεδίου, με αποκλειστικό στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μελλοντικών επενδυτών», αναφέρει η ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης Ελληνικού-Αργυρούπολης (με επικεφαλής τον Χρ. Κορτζίδη).

Η άνευ όρων παράδοση του φιλέτου του Ελληνικού στα κοράκια-μεγαλοεργολάβους περιλαμβάνει συντελεστές δόμησης από 0,2 έως 2,2 (!) και κάλυψη 30% με 40%, υπερβαίνοντας δηλαδή ακόμα και τους ιδιαίτερα υψηλούς όρους που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος. Ανάβει το πράσινο φως αφενός για να ανεγερθούν ουρανοξύστες και άλλες φαραωνικές κτιριακές κατασκευές, αφετέρου για να δημιουργηθούν τεχνητά νησιά και λιμενικές εγκαταστάσεις. Επιτρέπεται η ανάπτυξη κάθε είδους χρήσεων (τουριστικές εγκαταστάσεις, γήπεδα γκολφ, εμπορικές χρήσεις, λιμενικές εγκαταστάσεις, καζίνα, κατοικίες, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια και κέντρα διασκέδασης).

Προβλέπεται η δημιουργία δήθεν Μητροπολιτικού Πάρκου  2.000 στρ. που όχι απλά γίνεται και αυτό αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης από επενδυτές, αλλά δεν είναι καν κοινόχρηστο.

Η υλοποίηση προβλέπεται να γίνει από επιτροπή ακριβοπληρωμένων εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό, ενώ από τη συζήτηση για το μέλλον του Ελληνικού αποκλείονται παντελώς η τοπική αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς του τόπου μας, καθώς και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Αθήνας.

Ακόμα πιο εξοργιστική είναι η επιδίωξη της βίαιης έξωσης και σε χρόνο ρεκόρ όλων των υπηρεσιών και φορέων που στεγάζονται σε κτίρια εντός του ευρύτερου χώρου, όπως ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης , σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, νομικά πρόσωπα με εγκαταστάσεις, ΑΜΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.λπ. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία