Ενημέρωση από την Επιτροπή «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε»

Φωτογραφία

Έγινε την Παρασκευή 18/5/2012 συνάντηση συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται ενάντια στα χαράτσια, τα διόδια και στα αντιλαϊκά μέτρα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Συμμετείχαν 17 επιτροπές, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, κινήσεις από τις περιοχές Αμπελοκήπων, Πατησίων, 6ου διαμερίσματος, Βύρωνα, Βούλας-Βάρης, Ν. Σμύρνης, Ν. Ιωνίας, Φυλής κ.ά., καθώς και η Επιτροπή «Δεν Χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η κραυγαλέα καταδίκη των κομμάτων που στήριξαν τα αντιλαϊκά φορομπηχτικά μέτρα, ανάμεσα τους και το χαράτσι. Υπογραμμίστηκε ότι αυτό το αποτέλεσμα σχετίζεται άμεσα με τους λαϊκούς αγώνες της προηγούμενης περιόδου, κομμάτι των οποίων είναι και το μαζικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια, τα διόδια κ.λπ. Ότι τώρα είναι ανάγκη ακόμα περισσότερο, με ανάπτυξη των αγώνων, να έρθει στο προσκήνιο το αίτημα για κατάργηση του χαρατσιού και τερματισμό της φορομπηξίας στο λαό.

Έγινε μεγάλη συζήτηση για τα μέτρα που συνεχίζει να παίρνει η κυβέρνηση, αλλά και τις μικρές νίκες που έχουμε πετύχει. Οι συλλογικότητες ενημέρωσαν για δράσεις που έγιναν μετά από την προηγούμενη συνάντησή μας (19/4), όπως η συγκέντρωση και η πορεία στα διόδια στις Αφίδνες στις 29/4, οι συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε αρκετές περιοχές.
Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της λειτουργίας του συντονισμού. Ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση και στην επόμενη συνάντηση.

Μετά από όλα αυτά εκτιμήσαμε ότι, όπως δεν το κάναμε και την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ούτε και σε αυτήν επιτρέπεται αναμονή και εφησυχασμός. Να φέρουμε το αίτημα κατάργησης και του χαρατσιού στο προσκήνιο, για το οποίο όλοι καλούνται να πάρουν θέση. Επίσης να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το κίνημα ανυπακοής-μη πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ. 

 

Μόνος δρόμος για να επιβάλλουμε το δίκιο των αιτημάτων μας είναι να κινητοποιηθούμε στους δρόμους και με βάση αυτό καταλήξαμε, εκτός από τις δράσεις που αναπτύσσει η κάθε συλλογικότητα στην περιοχή της και τους τοπικούς συντονισμούς, να καλέσουμε τις συλλογικότητες των περιοχών να διαδηλώσουν με τα δικά τους πανό και συνθήματα στα Προπύλαια, την Τρίτη 22/5, ώρα 6.00, όπου καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Επίσης την Κυριακή 10/6 να οργανώσουμε συγκεντρώσεις στα διόδια.

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία