Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνοdata

Με αφορμή την πρώτη μέρα της ρύθμισης του κατώτατου μισθού με απόφαση του υπουργού Εργασίας (μετά και τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας της ΕΣΣΕ), κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα και αρκετούς βουλευτές (Δ. Στρατούλης, Μ. Μπόλαρη, Α. Μητρόπουλος, Κ. Μπάρκας, Γ. Σταθάς), συνδικαλιστές και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε το χώρο εργασίας των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων της Εθνοdata, στο Γέρακα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνοdata, του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα και του τοπικού σωματείου των εργαζομένων στην Εθνική. Ακολούθησε ομιλία του Α. Τσίπρα στο σύνολο των εργαζομένων.

Ο συγκεκριμένος εργασιακός χώρος δεν επιλέχθηκε τυχαία. Εκτός από την ανάγκη να αναδειχθεί το ζήτημα του κατώτατου μισθού, οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι είναι μια από τις πλέον επισφαλείς μορφές απασχόλησης και από τους πρώτους που χτυπιούνται από την εφαρμογή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.

Παρ’ όλα αυτά στην Εθνοdata ο σύλλογος των εργαζομένων έχει καταφέρει να δώσει δύσκολες μάχες και να πετύχει νίκες, αποδεικνύοντας έτσι ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες εργασιακές συνθήκες μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα.
Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία και επιτυχημένη απεργιακή περιφρούρηση στις 8/3, για την διεκδίκηση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, η οποία είχε προκαλέσει και την μαζικότατη και πολύ συγκινητική συμπαράσταση των μόνιμων συναδέλφων τους στην Εθνική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει και τότε «το παρών» με συνδικαλιστικά του στελέχη και τη βουλευτή Α΄Αθήνας Μαρία Μπόλαρη, η οποία κατέθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας.

Στις τοποθετήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρχει κοινός αγώνας ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους. Με τα νέα εργασιακά δεδομένα δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος που να μπορεί να πει ότι η καμπάνα δεν χτυπάει γι’ αυτόν.

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την κατάργηση του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων όπως και κάθε μορφής που εδραιώνει το καθεστώς «εργασιακής ζούγκλας», σημειώνοντας ότι τέτοιες μορφές εργασίας, που πρωτοεφαρμόστηκαν την περίοδο του «εκσυγχρονισμού» του ΠΑΣΟΚ και πλέον θεσμοθετήθηκαν, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία