Επιτροπή «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε»: Πορεία στις 19/7 ενάντια σε φόρους, χαράτσια ΔΕΗ κλπ

Φωτογραφία

Η κύρια και χρησιμότατη κατάκτηση είναι η συλλογική ενεργοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων στις γειτονιές, που τώρα επεκτείνουν τη δράση τους και σε άλλους τομείς που δυσχεραίνουν τη «μνημονιακή» ζωή μας και τη μετατρέπουν σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Γιαννούλια

Την ώρα που ο λαός έθετε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, μέσω των δυο εκλογικών μαχών, τους αγώνες που έδωσε για δυο χρόνια ενάντια σε κάθε πτυχή των μνημονίων, η ΔΕΗ «μπουρδούκλωνε» το ποσό των χαρατσιών που έστελνε στην εφορία, ζητούσε από τους ανθρώπους που έπαιρναν ρεύμα από τους ιδιώτες παρόχους (που έκλεψαν τα χαράτσια) να πληρώσουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους και οι επιτροπές κατοίκων έτρεχαν να προστατέψουν τους συναγωνιστές από τα χειρότερα. Και τα κατάφεραν!

Συνεχίζοντας τον αγώνα, η επιτροπή «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε», στην τελευταία συνάντηση των επιτροπών κατοίκων, λαϊκών συνελεύσεων κλπ, αποφάσισε πορεία για τις 19 Ιούλη, με αρχικό ραντεβού στις 7:30μμ στην πλατεία Κοραή και κατεύθυνση προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή. Στον τελευταίο σταθμό, όποιες επιτροπές και συνελεύσεις επιθυμούν, θα μπουν στη Βουλή και θα ζητήσουν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (εκτός Χρυσής Αυγής) να καταθέσουν νομοσχέδιο για την κατάργηση του χαρατσιού.

Συντονισμός
Το βασικό αίτημα είναι η κατάργηση της άδικης, εξουθενωτικής και υπέρμετρης φοροληστείας που γίνεται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων, στοχεύει τον κόσμο της εργασίας και ευεργετεί σε σκανδαλώδη βαθμό το κεφάλαιο.
Με όχημα το χαράτσι της ΔΕΗ καταφέραμε ως επιτροπές και συνελεύσεις να συντονιστούμε μεταξύ μας και με τα πρωτοβάθμια σωματεία κεντρικά, να συσπειρωθούμε, να αντιδράσουμε συλλογικά, να μην κοπεί το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αρνήθηκαν να πληρώσουν, να επαναφέρουμε το ρεύμα σε όσους συναγωνιστές διακόπηκε, να κινητοποιηθούμε τοπικά και κεντρικά, να αποσπάσουμε μια απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα της σύνδεσης του χαρατσιού με ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ρεύμα. Τώρα, έχουμε να δράσουμε στις εφορίες.

Μέτωπα
Η κύρια και χρησιμότατη κατάκτηση είναι η συλλογική ενεργοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων στις γειτονιές, που τώρα επεκτείνουν τη δράση τους και σε άλλους τομείς που δυσχεραίνουν τη «μνημονιακή» ζωή μας και τη μετατρέπουν σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Η ανεργία, η συλλογική διάσωση της δημόσιας, δωρεάν υγείας, οι νέοι και παλιοί φόροι, η μετωπική αντιφασιστική πάλη, η αλληλεγγύη απασχολούν ήδη τις περισσότερες συλλογικότητες και το συντονισμό τους, όπως και ο σχεδιασμός κοινής δράσης με τα τοπικά και κεντρικά σωματεία για όλα αυτά.

Το επόμενο ραντεβού των επιτροπών και συνελεύσεων των «Δεν-Δεν-Δεν» προγραμματίστηκε για τις 3 Σεπτέμβρη, θα προετοιμαστεί από τις επιτροπές του Ιλίου και της Γλυφάδας και θα προσπαθήσει να οργανώσει κοινές μέρες δράσης για κάποια από τα κυρίαρχα ζητήματα (π.χ. για την υγεία).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία