Εργαζόμενοι στους Δήμους: Αγώνας μέχρι την ανατροπή

Στις περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Δεκέμβρη, ημερομηνία που είχε ορίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αλλά και το προηγούμενο διήμερο, το μήνυμα που βγήκε ήταν: Αγώνας μέχρι την ανατροπή.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θοδωρής Πατσατζής

Το ίδιομήνυμα που βγήκε και στη σύσκεψη με τους προέδρους των Δ.Σ. των σωματείων που οργάνωσε η Ομοσπονδία την ίδια μέρα.

Έτσι οι καταλήψεις συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, είτε γενικευμένα είτε στα γραφεία προσωπικού, ανάλογα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης κάθε συλλόγου. Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι θα απέχουν από την εργασία τους. Ακολουθεί τριήμερη απεργία, με 48ωρη που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη Δευτέρα και την Τρίτη και συμμετοχή την Τετάρτη 19/12 στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας θα κάνουν στάση εργασίας στις 14 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στην Πάτρα.

Η εικόνα από τις περισσότερες συνελεύσεις δείχνει ότι η προσπάθεια μερίδας συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ, να κλείσουν τις καταλήψεις, με το πρόσχημα της μη συμμετοχής του κόσμου, δεν πέρναγε. Σε πολλές περιπτώσεις όμως η ασάφεια της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας στην πρόταση μορφών δράσης έδινε στους συνδικαλιστές το δικαίωμα να ξεφύγουν, πετώντας το μπαλάκι πίσω στην Ομοσπονδία για τον καθορισμό των κινητοποιήσεων.

Οι περισσότερες συνελεύσεις ήταν μαζικές. Οι εργαζόμενοι έδειξαν με αυτό τον τρόπο ότι ξέρουν πως οι απολύσεις δεν θα σταματήσουν στους αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα απάντησαν στην κυβέρνηση ότι οι εγκύκλιοι που βγάζει συνεχώς, απειλώντας για γενικευμένες απολύσεις, δεν τους τρομάζουν.

Αυτό που χρειάζονται από εδώ και μπρος είναι καθημερινές δράσεις σε κάθε δήμο και αποφασιστική στήριξη του αγώνα τους από επιτροπές αγώνα και συμπαράστασης, από πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία