Η κυβέρνηση φοβάται τις 595 καθαρίστριες

Φωτογραφία

Η κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα να νικήσει ο αγώνας των 595 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Τρέμει στην ιδέα να συντονίζονται οι αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο και όχι μόνο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θοδωρής Πατσατζής

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο, εκεί που ήδη είχαν καλέσει οι καθαρίστριες, είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα πρέπει να την αδράξουν και να συντονίσουν τους αγώνες τους ενάντια σε διαθεσιμότητες-απολύσεις, κλεισίματα νοσοκομείων, αξιολόγηση και στο νέο μισθολόγιο.
Ο αγώνας των 595 καθαριστριών, ανεξάρτητα από την απόφαση του Αρείου Πάγου, χρειάζεται να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση είναι θορυβημένη από την αντοχή τους και από τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι διεθνείς διαδηλώσεις συμπαράστασης. Τις έχει σύρει στα δικαστήρια για βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στα… «αθώα» παιδιά των ΜΑΤ, ενώ ο εισηγητής αρεοπαγίτης προτείνει να παραμείνουν εκτός δημοσίου και σε διαθεσιμότητα. 
Απέναντι σε αυτά γίνονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, ενώ από τις αρχές του μήνα ως και τις 20 Σεπτέμβρη, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε Λονδίνο, Μπούργκος, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Αλικάντε, Βαλένθια, Μασσαλία, Τουλούζη, Γκρενόμπλ, Λιλ, Παρίσι κ.α.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε και στη Γενεύη στις 20 του Σεπτέμβρη, την οποία οργάνωσαν οι σύντροφοι/σες του MSP (Κίνημα για το Σοσιαλισμό), οι οποίοι ενίσχυσαν και οικονομικά τον αγώνα των καθαριστριών με πάνω από 1.100 ευρώ.
Η αποφασιστικότητά τους, η διεθνής ταξική αλληλεγγύη, η στήριξη όλων των εργαζομένων, μπορεί να οδηγήσουν στη νίκη τις καθαρίστριες. Μια νίκη που χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο ότι θα έρθει μόνο αν οι συντονισμένοι αγώνες των εργαζομένων δυναμώσουν και οδηγήσουν στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία