Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της Coca-Cola 3E

Δεν φτάνει που τους απολύσανε, προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε μέσο τον αγώνα τους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Με την προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους απολυμένους εργαζόμενους του εργοστασίου παραγωγής της Θεσσαλονίκης, η εργοδοσία της πολυεθνικής Coca-Cola 3E αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Για το μόνο που ενδιαφέρονται οι καρχαρίες της Coca-Cola 3E είναι να σταματήσει το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της εταιρείας  (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Amita).
Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε αγωγή με την οποία απαιτεί από 28 απολυμένους εργαζόμενους ένα εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ ως «χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη». Η εργοδοσία επιμένει να ακολουθεί το δρόμο της ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων. Είναι η δεύτερη αγωγή που καταθέτει σε βάρος τους. Πρόσφατη είναι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που αναγνώρισε το δικαίωμα των εργαζομένων να προωθούν το μποϊκοτάζ. Σύμφωνα με την απόφαση, το μποϊκοτάζ «αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού» και θεωρείται «νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης», όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι είναι να έχουν την απόλυτη στήριξη των υπόλοιπων εργαζομένων και της Αριστεράς. Όχι μόνο με τη συμμετοχή στο μποϊκοτάζ για τα προϊόντα της συγκεκριμένης επιχείρησης. Όχι μόνο με ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, αλλά και με κινητοποιήσεις. Αν δεν πάρει πρωτοβουλία η ΓΣΕΕ, χρειάζεται να προχωρήσουν σε κήρυξη κινητοποιήσεων τα Εργατικά Κέντρα και σε απεργίες συμπαράστασης τα σωματεία που ελέγχει η Αριστερά. Δείχνοντας έμπρακτα την αντιπαράθεσή της όχι μόνο με την κυβέρνηση, που στα λόγια μιλάει για επενδύσεις και στην πράξη συμπράττει στο κλείσιμο εργοστασίων, αλλά και με παράγοντες όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που αρνείται να συναντηθεί με τους εργαζόμενους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία