Κάτω τα χέρια από το «Αττικό»

Με συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στις 5/3/2013, συνεχίζεται η μάχη για τη σωτηρία του νοσοκομείου «Αττικό».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θοδωρής Πατσατζής

Στο «Αττικό» η κατάσταση είναι τραγική και η ασφάλεια των ασθενών έχει τεθεί πολλές φορές σε κατάσταση κινδύνου. Την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, μέσα σε ένα οκτάωρο από την έναρξη της γενικής εφημερίας υπήρχαν ήδη στους διαδρόμους πάνω από 100 ράντζα και φορεία.

Την κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική με τις ελλείψεις προσωπικού, τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες, τη μείωση των κλινών Εντατικής Θεραπείας από 27 σε 17. Και παρά τη σαφή νομοθετική πρόβλεψη ότι η εφημερία έπρεπε να σταματήσει, αυτό δεν έγινε.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου κατέθεσε την ίδια μέρα μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κλήση προς τον εισαγγελέα υπηρεσίας για να επέμβει άμεσα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Πέρα από το δρόμο της δικαιοσύνης το σωματείο έχει ήδη πραγματοποιήσει συσκέψεις με φορείς, σωματεία και δημοτικές παρατάξεις από τη δυτική Αθήνα, στις οποίες αποφασίστηκαν δράσεις για τη σωτηρία του νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων και η κινητοποίηση της Τρίτης, 5 Μάρτη. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, υπογράφοντας το κοινό κείμενο, τα σωματεία εκπαιδευτικών Περιστερίου και Αιγάλεω, οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ Δαφνί-Δρομοκαΐτειο και δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς από Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιτροπές ανέργων.

Όλοι μαζί διεκδικούν αύξηση των δαπανών για την υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό. Καμιά κατάργηση ή συγχώνευση νοσοκομείου ή τμήματος. Να λειτουργήσει τώρα η μονάδα παίδων στο ΑΤΤΙΚΟ. Να σταματήσει τώρα η αθλιότητα των ράντζων. Δωρεάν φάρμακα, εμβόλια, εξετάσεις σε ανέργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους. Πλήρως στελεχωμένα κέντρα υγείας σε κάθε δήμο και δημοτικό διαμέρισμα.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν και εξορμήσεις ενημέρωσης των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία