Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Tα τελευταία χρόνια στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών λειτουργεί ένα «σωματείο» φτιαγμένο από ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και στελεχωμένο από λίγα συγγενικά τους πρόσωπα, με σκοπό να παρακάμψουν το ιστορικό σωματείο του κλάδου, «Ο Βύρων».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αλέξανδρος Τσεκούρας

Το 2012 υπέγραψαν μια κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που προβλέπει 3,52 ευρώ μικτά ανά ώρα εργασίας. Στις εκλογές που έκανε το ψευτοσωματείο το ίδιο έτος (22 ψηφίσαντες) σε ξενοδοχείο, ο συνάδελφός μας Δημήτρης Μ. εισήλθε στο χώρο, ζητώντας να δει τη δικαστική αντιπρόσωπο, για να καταθέσει ένσταση, ενώ είχε γραφτεί σε αυτό και είχε ζητήσει από την πρόεδρο, Άρτεμη Κυπριώτου, να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες.
Ο συνάδελφος απωθήθηκε βίαια από μπράβους. Τελικά κατέθεσε την ένσταση παρουσία δικηγόρου και αστυνομίας, αλλά η δικαστικός δεν διέκοψε τη διαδικασία. Στη συνέχεια ενημερώθηκε εγγράφως ο εισαγγελέας πρωτοδικών και ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη κατά του «σωματείου» και της προέδρου του. Την Πέμπτη, 2 Οκτώβρη, συγκεντρωθήκαμε στα δικαστήρια στην Ευελπίδων για να συμπαρασταθούμε στο συνάδελφο μας. Στη συγκέντρωσή μας παραβρέθηκαν μέλη της ΟΙΕΛΕ, του ΣΕΦΚ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη. Η δίκη αναβλήθηκε.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία