Καθαρίστριες: σύμβολο δύναμης και αγώνα

Στις 23 Σεπτέμβρη εκδικάζεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει εντάξει την ημερομηνία αυτή στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί από τα τέλη Αυγούστου στο Γενικό της Συμβούλιο. Στις 23 του μήνα είναι απαραίτητο να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να μπορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στον αγώνα των καθαριστριών με μια μαζική κινητοποίηση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μια κινητοποίηση αντίστοιχη της μαχητικότητας αλλά και της αποφασιστικότητας που έχουν επιδείξει ως σήμερα οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Οι καθαρίστριες που δεν σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους ούτε μέσα στο καλοκαίρι και που συνέχισαν και στις αρχές του Σεπτέμβρη. Την Τρίτη 2 του Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ. Ήταν μια κινητοποίηση συμπαράστασης σε τρεις συναδέλφισσές τους που είχαν κληθεί σε απολογία για κατηγορίες που τις βαρύνουν από τις 10 Ιουλίου, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης.
Για τον ίδιο λόγο καλούν ξανά την Τετάρτη 10/9  στις 17.00 στη ΓΑΔΑ, όπου ακόμα δύο αγωνιζόμενες καθαρίστριες (όπως και οι τρεις αρχικές) καλούνται να καταθέσουν για τα αδικήματα της «εξύβρισης κατά συρροή», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης σε δημόσιο χώρο από κοινού» και των «σωματικών βλαβών κατά αστυνομικού οργάνου».
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι καθαρίστριες τους εξύβρισαν, διατάραξαν την οικιακή ειρήνη και βέβαια, επειδή είναι... θεριά, πλάκωσαν τους αστυνομικούς στο ξύλο. Όχι όλους, έναν από αυτούς. Αυτά τα θεριά, που ακόμη δεν έχουν κατασπαράξει την κυβέρνηση αλλά το παλεύουν, βρίσκουν διεθνή στήριξη από Ευρωπαίους συνδικαλιστές, εργαζόμενους και συμπαραστάτες. Οι οποίοι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη (πιθανότερη ημερομηνία το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη) κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις απολύσεις και την καταστολή που δέχονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Κινητοποιήσεις που αναδεικνύουν σε δύσκολους καιρούς τη μεγάλη ανάγκη για ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών όλης της Ευρώπης απέναντι στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή λαίλαπα. Συγκεντρώσεις αναμένεται να διεξαχθούν σε Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη κ.α.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία