Κινητοποιήσεις στην υγεία

Φωτογραφία

Μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο από εργαζόμενους στην Υγεία πραγματοποιήθηκε αρχές του Φλεβάρη.

 

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αντώνης Καραβάς, γιατρός

Ήταν η δεύτερη συγκέντρωση μέσα σε μια εβδομάδα και προήλθε από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά. Η αγανάκτηση για το νέο μισθολόγιο και τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, το κυκλικό ωράριο, τις βάρδιες, τις απλήρωτες εφημερίες, την παρακράτηση οφειλομένων ρεπό έχει βγάλει για τα καλά αυτή τη φορά τους εργαζόμενους στο δρόμο. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ υποχρεώθηκε να καλύψει την κινητοποίηση, χωρίς όμως να βάζει καμία συνέχεια, με το πρόσχημα του συνεδρίου. Η Συνέλευση των νοσοκομείων, που έγινε μέσα στο υπουργείο, αποφάσισε τις παρακάτω προτάσεις, με σκοπό το συντονισμό δράσης και την κλιμάκωση του αγώνα σε πανυγειονομική πανελλαδική κλίμακα.

• Άμεση σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία, με παράλληλες δράσεις για άρνηση πληρωμής των 5 ευρώ και κλείσιμο των ταμείων. Αποφάσεις για προκήρυξη επίσχεσης εργασίας (για εφημερίες/δεδουλευμένα) ή προκήρυξη στάσης εργασίας-απεργίας.

• Νέα διαδήλωση στο υπουργείοΥγείας τις επόμενες μέρες σε συντονισμό με άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων με την κάλυψη Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία. Επιπλέον, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στα μέσα Φλεβάρη, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να παρθούν αποφάσεις από όλα τα πρωτοβάθμια και κλαδικά σωματεία της υγείας για απεργία-στάση εργασίας την ίδια ημέρα. Η Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών θα παλέψει για μια τέτοια απόφαση στο επικείμενο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ 7-8-9 Φλεβάρη.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία