Μάχη για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιούν την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας, μαζί με φορείς και κατοίκους της περιοχής, με στόχο την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αττικό, με κάλεσμα των Δ.Σ. των νοσοκομείων που εδρεύουν στη Δυτική Αθήνα: Αττικό Νοσοκομείο, ΨΝΑ Δαφνί, ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Θριάσιο Νοσοκομείο, Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας.
Το κάλεσμα ήταν πλατύ, προς όλους τους δημάρχους, την Περιφέρεια Αττικής, σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας. Συμμετείχαν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Περιστερίου, η Αλληλεγγύη στα δυτικά, το Αντιφασιστικό Μπλοκ 15 Χαϊδαρίου, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Δυτικών, Δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις από το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, το Ίλιον, η Περιφέρεια Αττικής και συνδικαλιστές των συλλόγων εκπαιδευτικών της Δυτικής Αθήνας.
Η σύσκεψη αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας μεγάλης πορείας στη Δυτική Αθήνα, την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, που θα ξεκινήσει από τον σταθμό Ανθούπολης στο Περιστέρι και θα καταλήξει στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.
Η μάχη για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας θα κριθεί σε κάθε γειτονιά από τη συμμετοχή και τις κοινές δράσεις των ίδιων των εργαζομένων στα νοσοκομεία,  αλλά και όλων των χρηστών των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων. Γι’ αυτό το λόγο από τη σύσκεψη αποφασίστηκε σε κάθε δήμο της Δυτικής Αθήνας, ως τη μέρα της κινητοποίησης, να πραγματοποιηθεί ένα 20ημερο δράσης για τη δημόσια υγεία, με εκδηλώσεις, εξορμήσεις και περιοδείες.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία