Μέρα δράσης στις εφορίες ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία

Μετά τις μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, στο χορό των αγώνων ξαναμπήκαν και οι επιτροπές-συνελεύσεις κατοίκων ενάντια στα χαράτσια και τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μετά από κάλεσμα της επιτροπής «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε», για κοινή μέρα δράσης στις τοπικές εφορίες στις 2/10, πολλές συλλογικότητες κατοίκων (όπως στη Γλυφάδα και το Βύρωνα ) πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε ΔΟΥ.

Η επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας και η πρωτοβουλία Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης με ντουντούκες, πανό και προκηρύξεις συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΔΟΥ Γλυφάδας, καλώντας τον κόσμο να αντισταθεί στους εξοντωτικούς και άδικους φόρους (χαράτσι ΔΕΗ, φόροι αλληλεγγύης και ακίνητης περιουσίας, αύξηση τελών κυκλοφορίας κλπ.) ταυτόχρονα με  τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το «κοινό» ήταν μαζί μας. Και να θέλει κάποιος, δεν μπορεί πια να πληρώσει άλλο. Συγχρόνως, οι εφοριακοί, τελωνειακοί και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιούσαν κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών και στην παράδοσή τους στους ιδιώτες-κυνηγούς κεφαλών.  

Τα κινήματα «Δεν πληρώνω», σε συμπόρευση με τους αγώνες που ξεσπούν στους εργατικούς χώρους, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη συσπείρωση του κόσμου στις γειτονιές και στις ενωτικές μάχες που απαιτούνται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την ανατροπή των πολιτικών που ληστεύουν και εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα, ενώ φοροαπαλλάσσουν απροκάλυπτα τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία