Μέρα κοινής δράσης ενάντια στη φοροληστεία

Με ταυτόχρονες εξορμήσεις σε δεκάδες εφορίες της Αττικής (Α’, Δ’, ΙΔ’, ΙΘ’ Αθηνών, Αγ. Αναργύρων, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ε’ Πειραιά, Μενιδίου, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Παλλήνης, Σαλαμίνας) συνεχίστηκαν, την Πέμπτη 14/2, οι παρεμβάσεις ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

 

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, σε ακόμα περισσότερες περιοχές μέλη επιτροπών αγώνα και συνελεύσεων κατοίκων, με ντουντούκες και προκηρύξεις καλούσαν τον κόσμο να αρνηθεί να πληρώσει τα άδικα χαράτσια και να παλέψει ενάντια στην κυβέρνηση και τις πολιτικές που εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα, προς όφελος των δανειστών και των τραπεζιτών. Σε αρκετές περιπτώσεις επιδιώχθηκε και επικοινωνία με τους εφοριακούς υπαλλήλους, οι οποίοι φαίνεται να κατανοούν την ανέχεια και το υπέρογκο της φορολόγησης των νοικοκυριών. 
 
Ενώ πολλαπλασιάζεται το ποσοστό του κόσμου που αδυνατεί να πληρώσει τους δυσβάσταχτους φόρους, καθώς η ανεργία και η φτώχεια καλπάζουν, η κυβέρνηση απειλεί με κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές ή στην καλύτερη περίπτωση προτείνει «διακανονισμούς» σε δόσεις.
 
Μοναδική απάντηση σε αυτή την πρόκληση είναι η συνέχιση των παρεμβάσεων και ο συντονισμός όλων των πρωτοβουλιών «Δεν Πληρώνω» παράλληλα με την υπεράσπιση κάθε αδύναμου απέναντι στη ΔΕΗ και την εφορία. Μόνο με τη συλλογική μας δράση μπορούμε να σπάσουμε το φόβο και να δημιουργήσουμε ένα μαζικό ρεύμα πολιτικής ανυπακοής, που θα κάνει πράξη το σύνθημα «Κανείς μόνος του στην κρίση. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια και το χρέος τους».
Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνεται νέα συνάντηση των συλλογικοτήτων ενάντια στα χαράτσια, την ερχόμενη Κυριακή 24/2.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία