Μαύρο στο μέτωπο του Μνημονίου - Δύναμη στην Αριστερά - Ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία

Οι εκλογές της 6ης Μάη είναι μια σημαντική αναμέτρηση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τα κόμματα του μνημονίου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να εμποδιστούν να σχηματίσουν κυβερνητική πλειοψηφία, να μην αποκτήσουν –μαζί– 151 βουλευτές.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, με ασύστολη βοήθεια από τα ΜΜΕ, κραυγάζουν για τον κίνδυνο «ακυβερνησίας», απειλώντας τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία ότι σε αυτό το ενδεχόμενο θα κινδυνέψουν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα κινδυνέψει η βιωσιμότητα των δημόσιων σχολείων και νοσοκομείων.

 

Ο κίνδυνος είναι ακριβώς ο αντίστροφος. Η πλατιά πείρα των τελευταίων χρόνων λέει ότι οι μισθοί, οι συντάξεις, η δημόσια περίθαλψη και εκπαίδευση κινδύνεψαν από τις κυβερνήσεις των μνημονίων, από όσους δεσμεύονται στην πολιτική που υπαγορεύουν οι δανειστές. Αυτά τα κόμματα και αυτή η πολιτική πρέπει να είναι οι μεγάλοι ηττημένοι της 6ης Μάη.

Ταυτόχρονα πρέπει να ηττηθούν όλοι οι δορυφόροι και συνοδοιπόροι τους. Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ που καμαρώνει ότι υπήρξε πρωτεργάτης της κυβέρνησης Παπαδήμου. Οι ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι της «ΔΗΣΥ» της Ντόρας και οι ακραιφνέστεροι της «Δράσης» του Μάνου. Η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη που καμώνεται ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο, ενώ δηλώνει ότι «θα αναγνωρίσει όλες τις δεσμεύσεις της χώρας».

Επίσης πρέπει να ηττηθούν οι όψιμοι «αντιμνημονιακοί» της ακροδεξιάς του Καμένου. Και, κυρίως, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη λαϊκή οργή σε μια καταστροφική δύναμη ενάντια στους μετανάστες, ενάντια στην Αριστερά, ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Στους νικητές της 6ης Μάη θέλουμε να είναι η Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι δυνάμεις που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στα μνημόνια από τη σκοπιά των συμφερόντων όλων των εργαζομένων, από τη σκοπιά του σοσιαλισμού. Μια τέτοια νίκη μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην αποφασιστική αντεπίθεση των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών, στη μοναδική δύναμη που μπορεί να σαρώσει τη βάρβαρη πολιτική που ήδη γνωρίσαμε και που θα γίνει ακόμα πιο απειλητική στις 7 Μάη.

Σε αυτή την προοπτική εμείς διαλέγουμε και στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ψηφοδέλτιο του ενωτικού εγχειρήματος της Αριστεράς. Και θα επιμείνουμε στην πολιτική της ενότητας στη δράση, στο στόχο της συμπαράταξης της Αριστεράς, στις νέες συνθήκες που θα προκύψουν από την 7η Μάη.

Στην κάλπη και στο δρόμο, όλοι μαζί, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία