Μετά την απεργία ΔΕΠ, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Φωτογραφία

Η απεργία των συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού έδωσε αγωνιστικό στίγμα στο ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς, συμβάλλοντας, τόσο μέσα στις σχολές όσο και έξω από αυτές, στο κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και αμφισβήτησης της συγκυβέρνησης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Αν και οι απεργίες έχουν σταματήσει προς το παρόν (με εξαίρεση το πανεπιστήμιο Αιγαίου), οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαδικασίες συνεχίζονται μέσα στις σχολές. Για να καλύψουν την ανάγκη συντονισμού αυτών των κινήσεων και του παραπέρα σχεδιασμού, οι σύλλογοι ΔΕΠ προχωρούν σε νέα πανελλαδική συνάντηση την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη, στη 1μμ, στην Αρχιτεκτονική Αθήνας (αίθουσα 318). Ακολουθεί το κάλεσμα του συντονιστή της συνάντησης, Τάκη Πολίτη, εκπροσώπου του συλλόγου ΔΕΠ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η επίθεση κατά των Πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών δασκάλων, αλλά και κατά ολόκληρης της κοινωνίας, συνεχίζεται: νέες περικοπές αποδοχών των μελών ΔΕΠ, εργασιακή εφεδρεία για τους διοικητικούς υπαλλήλους, διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, παύση διανομής δωρεάν συγγραμμάτων και επιβολή διδάκτρων για τους φοιτητές. Επιπλέον, μη διορισμός εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, μηδενικές πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες ΠΔ407/80 και το σχέδιο “Αθηνά”, οδηγούν στην οριστική διάλυση των Πανεπιστημίων, την κατάργηση του δικαιώματος στη μόρφωση, στην πλήρη εξαθλίωση πανεπιστημιακών, φοιτητών και εργαζόμενων.

Όλες αυτές οι διαλυτικές επιλογές θα μπορέσουν να υλοποιηθούν πιο εύκολα στα Πανεπιστήμια, αν εκλεγούν τα Συμβούλια Ιδρύματος, αν εφαρμοστεί ο Ν.4009/2011 σε συνδυασμό με τον Ν.4076/2012.  Ήδη έχουν ανακοινωθεί διαδικασίες εκλογής μελών Συμβουλίων Ιδρυμάτων για τη Δευτέρα 8/10 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την Τετάρτη 17/10 στο Πανεπιστήμια Κρήτης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Θα πρέπει να οργανώσουμε και πάλι τις αντιστάσεις μας σε συνεργασία με φοιτητές, εργαζόμενους, ολόκληρη την κοινωνία.

Σας καλούμε στη 15η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία