Μικρά Αντιρατσιστικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Βύσσα του Έβρου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου από κατοίκους της περιοχής. Η κινητοποίηση οργανώθηκε με αφορμή την προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα επίσκεψη του υπουργού Προ-Πο Χρήστου Παπουτσή και του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του τείχους του αίσχους στο χερσαίο τμήμα των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας. Σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι τόνισαν ότι «το “έργο”, θίγει βαθύτατα την αξιοπρέπεια των κατοίκων του Έβρου και στιγματίζει ολόκληρο το νομό στη συνείδηση κάθε νοήμονα ανθρώπου».
 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***
Μήνυση κατά μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, επειδή συμπαραστάθηκαν σε εκπαιδευτικό που ο ίδιος επιχείρησε να φιμώσει. Ο Πολατίδης, που την επομένη του τραγικού θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου τον κατέταξε στο «ακραίο τμήμα της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς», ζήτησε από καθηγήτρια ιστορίας να απολογηθεί έμπροσθέν του, επειδή αποκάλεσε το ΛΑΟΣ ακροδεξιό κόμμα(!!!). Η μήνυση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ακολούθησε, επειδή συμπαραστάθηκαν στην καθηγήτρια, καταγγέλλοντας τον Πολατίδη για απόπειρα ποινικοποίησης του φρονήματος, της παιδαγωγικής ελευθερίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Τόσο θράσος!

***

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ξεκινήσει τα κλεισίματα σχολείων στην Καρδίτσα, διασπείροντας μαθητές Ρομά σε διάφορα σχολεία της πόλης της Καρδίτσας και του δήμου Σοφάδων, κλείνοντας το 4ο Δημοτικό Σοφάδων και το 19ο Δημοτικό Καρδίτσας, στα οποία φοιτούν αμιγώς τσιγγανόπουλα. Έπειτα από αρκετές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο και τοπικούς και εκπαιδευτικούς παράγοντες, το θέμα οδεύει προς συμβιβασμό στην περιοχή των Σοφάδων. Στην περιοχή της Καρδίτσας όμως προχωράει η «διασπορά». Έχει επιχειρηθεί και στο παρελθόν μαζική ένταξη παιδιών σε σχολεία με ελλιπή σχεδιασμό που κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, με αποτέλεσμα οι μαθητές Ρομά να εγκαταλείψουν τη φοίτηση. Τώρα Διαμαντοπούλου και μνημόνια ξαναβρήκαν ευκαιρία…

***

Το τελευταίο διάστημα ντόπιοι και μετανάστες άποροι μαζεύουν οτιδήποτε μεταλλικό από τους κάδους σκουπιδιών. Παρακάμπτοντας τους ντόπιους άπορους, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, ωρυόμενη πως οι μετανάστες μας κλέβουν τα σκουπίδια μας!

***

Με πολύ κόσμο και κέφι, έγινε το Σάββατο 4/2 στον κατάμεστο χώρο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στον Κολωνό η γιορτή του Σχολείου για την καινούρια χρονιά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με κοπή πίτας από τις 7:30 το απόγευμα, ακολούθησε δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του Σχολείου και τραγούδια από μετανάστες μαθητές με κιθάρες και τουμπερλέκια. Μοιράστηκαν δώρα με ευχές σε πολλές γλώσσες, ενώ το γλέντι εξελίχτηκε σε dj-party με φαγητό και ποτό μέχρι τα μεσάνυχτα. Ήταν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση που γέμισε τους παρευρισκόμενους, ντόπιους και μετανάστες με δύναμη και αισιοδοξία. Συνεχίζουμε ενωμένοι, με όπλο την αλληλεγγύη και τους κοινούς μας αγώνες.

***

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι είναι ο καταγεγραμμένος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που πνίγηκαν ή εξαφανίστηκαν το 2011, προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Να καταργηθούν η FRONTEX, τα τείχη και οι συνοριοφυλακές. Να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική «κλειστών συνόρων» της ΕΕ.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία