Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Την Κυριακή, 14 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη ως απάντηση στη συγκέντρωση 150 φασιστών και ακροδεξιών από διάφορες πόλεις στο Λευκό Πύργο. Περίπου 500 αντιφασίστες συγκεντρωθήκαμε και πραγματοποιήσαμε πορεία, παράλληλα με την πορεία των φασιστών. Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» συμμετείχε και θα συμμετέχει και στις επόμενες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα χρειαστούν για να αποτραπούν τελείως οι επόμενες φασιστικές εκδηλώσεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

«Από το Μεταξά στη Χρυσή Αυγή»: Την Παρασκευή, 19 Οκτώβρη, στις 7.30 μμ στη Θεσσαλονίκη, στο Πολυτεχνείο-Πτέρυγα Αρχιτεκτονικής, η τοπική Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» οργανώνει προβολή επιλεγμένων αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ και συζήτηση για τη φύση του φασισμού και την πάλη εναντίον του, με αφορμή την επερχόμενη επέτειο του ΟΧΙ και τους μύθους για τη Μεταξική δικτατορία. Ένα χρήσιμο μάθημα στους καιρούς μας.

***

Στην Πάτρα αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις από τους εννέα αντιφασίστες που συνελήφθησαν μετά την επίθεση που δέχτηκε από φασίστες η κατάληψη του Μαραγκοπουλείου.  Ως συνήθως, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής η αστυνομία δεν παρενέβη (παρόλο που της είχε γνωστοποιηθεί το γεγονός), ενώ τις εννιά προσαγωγές οι ασφαλίτες τις έκαναν μετά το περιστατικό. Τα ΜΜΕ (εφημερίδα «Πελοπόννησος» κ.ά.) προσπάθησαν για άλλη μια φορά να αντιστρέψουν τα γεγονότα, κατηγορώντας τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο για αναίτια επίθεση σε κάποια ψησταριά, προωθώντας τη «θεωρία των άκρων», προβάλλοντας την αστυνομία ως ανίκανη να παρέμβει σε τέτοιου είδους γεγονότα και αποκρύπτοντας τη συνειδητή αδράνειά της, που υποδηλώνει σύμπραξη με τη Χρυσή Αυγή. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!

***

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Βόρειου Έβρου για την αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών και την ερημοποίηση της περιοχής μέσα από το συνεχή κλείσιμο καταστημάτων και παραγωγικών μονάδων, βρήκε κοινό και ξεδίπλωσε… το ρατσιστικό του μένος εναντίον των μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι επωφελούνται από το μοναδικό νόμο του Ελληνικού Κράτους που βοηθάει στην άρση του αποκλεισμού τους και στην εισαγωγή τους στα Ανώτατα Ιδρύματα Εκπαίδευσης με χαμηλότερο βαθμό. Πήρε, όμως, την απάντηση που του άξιζε. Με συνθήματα, οι παρευρισκόμενοι διέκοπταν συνεχώς την ομιλία του.

***

Ο Βενιζέλος ανέφερε ότι τα τρία πρώτα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ είναι Εβραίοι. Τι έγινε; Φεύγουν οι μετανάστες και θυμηθήκαμε τους Εβραίους;

***

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την απολογία του υπουργού Εσωτερικών Στυλιανίδη για τη σπουδή του να ανταποκριθεί στη χαφιέδικη ερώτηση του Παναγιώταρου στη βουλή σχετικά με τα στοιχεία που πρόθυμα έσπευσε να ζητήσει από τους Δήμους για τα παιδιά των μεταναστών που «κλέβουν θέσεις από τα Ελληνόπουλα» σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά της στους φασίστες: Με διμοιρίες από ματατζήδες «Προστάτες του Πολίτη» εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της σε μια χούφτα Χρυσαυγίτες και σκοταδιστές παραθρησκευτικών οργανώσεων, που συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο, επιτρέποντάς σε βουλευτές και μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας να απειλούν και να ξυλοκοπούν θεατές, να τρομοκρατούν και να βρίζουν χυδαία συντελεστές της παράστασης Corpus Christi, να απελευθερώνουν ακόμα και προσαχθέντες από τα χέρια των ΜΑΤ, ακυρώνοντας την πρεμιέρα του έργου. Μετά την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, η πρεμιέρα έγινε κανονικά. Μάλιστα, παρά τις απειλές κατά της ζωής του σκηνοθέτη, ο ίδιος δήλωσε: «The show must go on!». Ο ναζισμός δεν θα νικήσει!

***

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στην Ελβετία από τη στατιστική υπηρεσία, καθώς και από την αρμόδια υπηρεσία για τη μετανάστευση, οι Πορτογάλοι μετανάστες εκεί θεωρούνται ευλογία. Θα δουλέψουν και θα φορολογηθούν. Μάλιστα, το ποσοστό των ξένων που ζουν στην Ελβετία είναι αρκετά υψηλό, σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της χώρας. Λίγο πολύ τα ίδια ισχύουν και για τους μετανάστες των άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα των αλβανόφωνων Κοσοβάρων. Στην Ελλάδα, δεξιά και φασίστες συζητάνε πώς ο Αλβανός δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ, λες και αυτός ήταν ο καημός τους...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία