Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στην Κομοτηνή, τη μέρα των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε ενωτική αντιφασιστική πορεία που παρεμποδίστηκε από τα ΜΑΤ να πλησιάσει στο χώρο των εγκαινίων. Κάποια στιγμή, αφού η πορεία είχε σταματήσει για πολλή ώρα και ο κόσμος φώναζε συνθήματα, ξετρύπωσαν σαν τα ποντίκια Χρυσαυγίτες (γύρω στα 30 με 50 άτομα) και με την παρουσία βουλευτών τους άρχιζαν να τραμπουκίζουν, να ρίχνουν πέτρες και βομβίδες κρότου λάμψης στους 150-200 αντιφασίστες, ενώ τα ΜΑΤ άρχισαν μαζί τους να κυνηγάνε τους διαδηλωτές. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί μια διαδηλώτρια (της άνοιξαν το κεφάλι με πέτρα). Για άλλη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ. έδειξε τον «ανεξάρτητο» ρόλο της από την παρακρατική συμμορία, με τον πιο σαφή και προφανή τρόπο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Με δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία τιμήθηκε στην Καλαμάτα στις 6 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ειρηνική πορεία ήταν μία δυναμική απάντηση στα τρομολαγνικά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών από τη Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας προσπάθησαν να προβοκάρουν την εκδήλωση και φοβισμένοι ζήτησαν την προστασία της αστυνομίας με απαγόρευση της πορείας. Μάλιστα, ελάχιστοι θλιβεροί χρυσαυγίτες με ρόπαλα, ασπίδες και κράνη, σαν οπλισμένη συμμορία, πρόβαλαν τη φασιστική τους ιδεολογία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΕΣΑ–Ες Ες ανθρωπιστές»!

***

H διοίκηση του σουηδικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Sörskogens IF απέλυσε όλους τους ποδοσφαιριστές της, επειδή προέβησαν σε ομοφοβικά σχόλια σε βάρος αντιπάλων τους στη διάρκεια πρόσφατης αναμέτρησης. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν εντυπωσιαστήκαμε...

***

«Όχι, όχι στην ιδιωτικοποίηση», «Δημόσια υγεία», φώναζαν οι διαδηλωτές γιατροί και νοσηλευτές στη Μαδρίτη, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη. Κρατούσαν πανό που έγραφαν «όχι» και είχαν ζωγραφισμένο ένα ψαλίδι, για να πουν «όχι» στις περικοπές δαπανών, που αποφασίστηκαν από την περιφέρεια της Μαδρίτης, που διοικείται από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP). Tόνισαν, μάλιστα, ότι δεν θα ακολουθήσουν την προτροπή της κυβέρνησης να μην παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες προς τους μετανάστες, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον όρκο του Ιπποκράτη.

***

Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή εξήγγειλε τη δημιουργία ιατρείων μόνο για Έλληνες. Τα μάζεψε, βέβαια, μετά τη γενική κατακραυγή, λέγοντας ότι ουδέποτε ανακοίνωσε τη σύσταση ιατρικών και διαγνωστικών κέντρων. Παρά μόνο «κοινωνικά ιατρεία» από πρόθυμους γιατρούς, που ουδεμία σχέση έχουν με τον όρκο του Ιπποκράτη.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία