Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Η ΕΛ.ΑΣ πριν μερικές μέρες έπιασε δύο χρυσαυγίτες, οι οποίοι έφεραν μαζί τους οπλισμό. Ο ένας από τους δύο είναι αυτός που στεκόταν δίπλα στον Μιχαλολιάκο, στην προ εβδομάδων συγκέντρωση που έκανε στο κέντρο της Αθήνας για τα Ίμια. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται και φωτογραφικά ότι ο Μιχαλολιάκος κουβαλάει δίπλα του υπόκοσμο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

 

Ένας εκπαιδευτικός, λυκειάρχης μέχρι πριν από μία εβδομάδα σε λύκειο της Ιεράπετρας, έχει ταυτοποιηθεί ως ένα από τα μέλη του τάγματος εφόδου που την Τετάρτη 13/2 επιτέθηκαν απρόκλητα σε τρεις μετανάστες από το Πακιστάν. Πρόκειται για τον Γεώργιο Πετράκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και μέχρι πρότινος διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας. Ο ίδιος είχε καταγγελθεί και για βιασμό από μαθήτριά του. Μιλάμε για μπουμπούκι, όχι αστεία!
N N N
Σε άρθρο που δημοσίευσε τη Δευτέρα 4/2, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» υποστήριξε πως «η Χρυσή Αυγή έχει επαφές με Βαυαρούς νεοναζί». Απαντώντας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για «ρεσιτάλ λασπολογίας και μυθευμάτων». Προτού προλάβουν να περάσουν 24 ώρες, τους κ. Ν. Μιχαλολιάκο και Η. Κασιδιάρη είχαν φροντίσει να διαψεύσουν οι ίδιοι οι Γερμανοί νεοναζί που παρουσίασαν αναλυτικά τις στενότατες επαφές που διατηρούν με τη Χρυσή Αυγή, ενώ μίλησαν και για το πρόσφατο «οδοιπορικό» τους στην Ελλάδα.
***
 
Μια 28χρονη «μοιχαλίδα», σε χωριό της Εύβοιας με το υψηλότερο στο νησί ποσοστό της «Χρυσής Αυγής», διαπομπεύτηκε με τα εσώρουχα πάνω σε καρότσα στην πλατεία του χωριού. Ο εραστής στο νοσοκομείο , η κοπέλα με επιθυμία αυτοκτονίας, η αστυνομία… δεν το έκανε θέμα, η εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη» πουλάει ανώνυμες λεπτομέρειες μιας ιστορίας που όλοι είχαν ακούσει. Κατά τα άλλα κοροϊδεύουμε το Ιράν.
***
 
Με συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων ολοκληρώθηκε η διαδήλωση για τις δολοφονίες μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν με παλμό, μαζί με αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις, σύλλογοι μεταναστών από τη Σενεγάλη και το Μπαγκλαντές. Οι διαδηλωτές επέμειναν μάλιστα και ανάγκασαν τις κλούβες των ΜΑΤ να αποσυρθούν από τη Μοναστηρίου στο ύψος του ΟΣΕ, ανοίγοντας το πέρασμα ως τη Δημοτική Αστυνομία, πλησιάζοντας έτσι σε μια περιοχή με πολλούς εργαζόμενους μετανάστες και... στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
***
 
Θυμάστε, φαντάζομαι, τους ΟΥΚάδες, που στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου φώναζαν «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αναπληρωτής γραμματέας της νεοσυσταθείσης γραμματείας «Θεσμών και Μεταρρυθμίσεων» ορίστηκε, λοιπόν, ο Στυλιανός Πυλιώτης. Για όσους δεν ξέρουν, ο κ. Πυλιώτης ήταν ένας εκ των δικηγόρων που είχαν αναλάβει την υπεράσπιση των ΟΥΚάδων αυτών. Φασίστες και κυβέρνηση χέρι-χέρι για μια φορά ακόμη!
***
 
Η πλατεία ήταν γεμάτη, λέει το τραγούδι, και όντως ήταν στο Φάληρο, στην πλατεία Φλοίσβου. Το κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία για το μαχαίρωμα μαθητή από χρυσαυγίτη ήταν για τις 12 την Κυριακή, αλλά από νωρίτερα είχε ήδη συγκεντρωθεί πολύς κόσμος. Παρά τις προκλήσεις διαφόρων φασιστοειδών, κυρίως της όχι συμπαθούς κυρίας του 5ου ορόφου που θεώρησε καλό να ξεδιπλώσει μια σημαία της Χρυσής Αυγής από το μπαλκόνι της, λίγο πριν ξεκινήσουμε, η πορεία εξελίχθηκε ομαλά. Ήμασταν πολλοί, γύρω στους χίλιους. Αναστατώνοντας τους ήσυχους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου, στείλαμε ένα γερό μήνυμα στα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής: Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!
***
 
Πολλές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις έγιναν αυτές τις μέρες στη Λυών, στην πόλη Mannheim, αλλά και στη Δρέσδη, όπου 10.000 αντιφασίστες σχημάτισαν μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα, εμποδίζοντας την είσοδο των νεοναζί στην πόλη τους. Ο αρχηγός των νεοναζί μάλιστα αναγκάστηκε να εκφωνήσει το λόγο του στο σιδηροδρομικό σταθμό. Πάντα τέτοια!
 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία