Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια συμπαράστασης στον τουρκικό λαό που εξεγείρεται. Έλληνες και μετανάστες-πρόσφυγες από την Τουρκία βρεθήκαμε δίπλα δίπλα και καταγγείλαμε επιπρόσθετα τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. στην απαγωγή του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μ.Γιαϊλά, που σήμερα είναι έγκλειστος σε τουρκική φυλακή.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Έλενα Παπαγεωργίου

Το Club των Πανθήρων του Πανιωνίου έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μέλη της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στη Νέα Σμύρνη ξέρουμε από προσφυγιά, από αντίσταση σε γερμανοτσολιάδες και τιμάμε το αίμα των παππούδων μας. Είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας και θα συντρίψουμε κάθε φασισμό που θα εμφανίζεται εναντίον των φτωχών και των καταπιεσμένων. Ούτε στη Νέα Σμύρνη, ούτε πουθενά...».

***

Με την έγκριση διάθεσης πίστωσης 946.000 ευρώ για τη δημοπράτησή του με ανοικτή διαδικασία, ξεκινούν οι ενέργειες για την κατασκευή τεμένους, με μετασκευή υφιστάμενου κτιρίου στην περιοχή του Βοτανικού, όπως αναφέρεται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης.

***

Την Τρίτη, 11 Ιούνη 2013, στις 7 μμ, στην πλατεία Γαρδένια, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Από τη Μανωλάδα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – Πώς απαντάμε στο ρατσισμό και τους νεοναζί». Ομιλητές: Παναγιώτης Λίλλης (ΚΑΡ), Αποστόλης Καψάλης (Εργατολόγος) και
Ταζούλ Ισλάμ (Μπαγκλαντές).

***

Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματά τους. Οι πρόσφυγες μίλησαν για όλα: για το φαγητό που λείπει, για την ιατρική περίθαλψη που δεν υπάρχει, για το πολιτικό άσυλο που δεν έρχεται ποτέ, για το κτίριο που απειλεί να τους θάψει ζωντανούς. Από την μεριά της η βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στη Βουλή, να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο, να έρθει σε επαφή με οργανώσεις αλληλεγγύης, για να δουν άμεσα το πρόβλημα της σίτισης και της ιατρικής περίθαλψης των προσφύγων.

***

Έντονες αντιδράσεις από σωματεία εργαζομένων, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα της Αριστεράς, καθώς και αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες έχει προκαλέσει η έγκριση από την Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για την παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού στην Παραλία της Καλαμάτας στη Χρυσή Αυγή για τη φασιστική γιορτή της, στις αρχές Αυγούστου. Συνεχίζεται η συλλογή κειμένων και ψηφισμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αντιφασιστικής Κίνησης: antiratsistikokalamatas@gmail.com

***

Δικάζεται η αλληλεγγύη στη Σάμο, στις 6 Ιουνίου 2013, όπου θα βρεθεί κατηγορούμενη, στο εκεί Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η Γιασεμώ Κεχαγιά, μέλος της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για το έγκλημά της να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές σχετικά με περιπτώσεις προσφύγων που είχαν προηγουμένως αναφερθεί και δεν ήταν γνωστή η τύχη τους. Η Γιασεμώ πρέπει να αθωωθεί.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία