Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε τους συνυποψηφίους του να δεσμευθούν από τώρα ότι, αν υπάρχει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο β’ γύρο, όλοι θα ψηφίσουν τον αντίπαλό του. Του θυμίζουμε την εγκάρδια χειραψία του με το Ν.Μιχαλολιάκο, όταν η ναζιστική συμμορία μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ατολμία του να ανοίξει την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα, τη νομιμοποίηση που έδωσε σε «επιτροπές αγανακτισμένων» να παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι πολιτών διαφόρων περιοχών της πόλης σε δημοτικά και διαμερισματικά συμβούλια. Εμείς δεν θυμόμαστε τη Χρυσή Αυγή μόνο κατά την προεκλογική περίοδο κ. Καμίνη!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Πορεία αλληλεγγύης για το μετανάστη σερβιτόρο που ξυλοκοπήθηκε από ιδιοκτήτη της καφετέριας Scherzo cafe, πραγματοποίησαν σωματεία το Σάββατο 8/3 στο Μαρούσι. Μάλιστα, το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων επισήμανε ότι τα μέλη του σωματείου προσπάθησαν να συναντηθούν με τον εργοδότη Δημήτρη Τυρολόγο, αλλά αυτός χρησιμοποίησε κάθε πιθανό τρόπο διαφυγής από το ίδιο του το κατάστημα, ώστε να αποφύγει αυτή τη συνάντηση. Όπως έλεγε και το πανό της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας στα βόρεια: «Scherzo cafe, πογκρόμ και Μανωλάδα, όταν είσαι μετανάστης, αυτή είναι η Ελλάδα»! 

***

Όπως πέρσι, στην Τσαριτσάνη είπαν πάλι «Όχι» στη Χρυσή Αυγή. Χάρη στην κινητοποίηση και την αποφασιστικότητα των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 9/3 επίσκεψη κλιμακίου της νεοναζιστικής οργάνωσης στο ιστορικό και μαρτυρικό χωριό της Τσαριτσάνης.

***

H μεγαλύτερη, αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Μάρτη, στην Πτολεμαΐδα. Αφορμή ήταν η έλευση του νεοναζιστικού θιάσου της Χρυσής Αυγής σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη, για να «ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές» (κατά τα άλλα όμως «διώκεται από το δημοκρατικό κράτος ως εγκληματική οργάνωση»). Αλλά και στις 9/3, όπου ο Κασιδιάρης επέλεξε να περάσει για μια «έκτακτη» εμφάνιση, αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και κράτησαν την πόλη καθαρή, ενώ οι λιγοστοί φασίστες συνευρέθηκαν στα γρήγορα ταμπουρωμένοι στα γραφεία τους, υπό την προστασία της αστυνομίας. Όπως πάντα! Το ίδιο σκηνικό ακριβώς επαναλήφθηκε και στα Γιάννενα.

***

O αντιφασίστας Showan, μέλος της οργάνωσης «Φίλαθλοι κατά της ομοφοβίας», βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Malmö στη Σουηδία, από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αυτός και άλλοι 3 αντιφασίστες μετά το τέλος της πορείας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Για την επίθεση έχουν ήδη συλληφθεί τρεις νεοναζί. Στις 9/3 έγινε ογκώδης πορεία στο κέντρο του Malmö, με αντιφασίστες που έφτασαν από τη Στοκχόλμη και άλλες πόλεις. NO PASARAN!

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία