Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι ΛΟΑΤ οργανώσεις, με αφορμή και το τελευταίο κρούσμα ομοφοβικής βίας στην συγκεκριμένη πλατεία που σημειώθηκε στις 22 Αυγούστου, ζητώντας την ενίσχυση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Η πόλη μάς ανήκει, όπως έλεγε το κάλεσμα, δεν θέλουμε να τη χαρίσουμε στη βία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***
Η συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε ηχηρή απάντηση και στο βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιο Νεράντζη, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και αναφερόμενος στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια εξίσωσε την παιδοφιλία και την κτηνοβασία με την ομοφυλοφιλία. 
***
«Θέλετε εργάτες γης; Υπάρχουν για να σας εξυπηρετήσουν με ανθρώπινες συνθήκες». Η απίστευτη μικρή αγγελία, που παραπέμπει στην εποχή δουλεμπορίου του αμερικανικού Νότου, καταχωρίστηκε και δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα του Πύργου Ηλείας, την «Πρωινή», από τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται το πρώην γηροκομείο της Βάρδας, μετά το λουκέτο που έβαλε σε αυτό πριν από μερικούς μήνες με συνοπτικές διαδικασίες ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Ελλάδα 2014.
***
Στον νέο Ποινικό Κώδικα θα εισαχθεί ως απαραίτητος όρος για τον χαρακτηρισμό μιας ένωσης προσώπων ως «εγκληματικής οργάνωσης» ο προσπορισμός οικονομικού οφέλους. Αν προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτήν τη ρύθμιση, θα έχει την πλήρη ευθύνη για την αμνήστευση όχι μόνο των χρυσαυγιτών που κατηγορούνται, αλλά και των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί και κανείς δεν μπορεί να τα σβήσει από τη μνήμη μας. Και πρώτα απ’ όλα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος.
***
Το «Έθνος» δημοσίευσε φωτογραφία που εικονίζει τον αστυνομικό διοικητή της Ύδρας να χαιρετάει ναζιστικά μπροστά από χιτλερικά σύμβολα. Πέφτoυμε από τα σύννεφα... υπάρχουν ναζιστές στην ΕΛ.ΑΣ.;
***
H Μάνια Παπαδημητρίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη Βουλή για το ρατσισμό. Είπε πως πριν από μερικά χρόνια άκουγε συχνά να λέγεται ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές». Όταν διαφωνούσε, λάμβανε την απάντηση «Μάνια, είσαι υπερβολική». Λίγες ώρες μετά διακινήθηκε από κίτρινα μέσα, όπως τα parapolitika.gr, μια απαράδεκτη φωτογραφία με ένα εμετικό σχόλιο για την ίδια. O σεξισμός είναι απαραίτητο αξεσουάρ της φασιστικής ιδεολογίας...
***
Σε επιστολή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπρέιβικ, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το μακελειό σε Όσλο και Ουτόγια, δηλώνει ότι έχει εμπνευστεί από την εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής και θέλει να ιδρύσει φασιστικό κόμμα, καθώς έχει «προσηλυτιστεί» στη δημοκρατία και δεν θέλει να επαναληφθεί έγκλημα σαν εκείνο που διέπραξε! Ο ελληνικός πολιτισμός δίνει ακόμα και σήμερα τα φώτα του στους βαρβάρους!

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία