Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, μετά από συλλογή υπογραφών ορισμένων κατοίκων στα Βασιλικά (που παραπονούνταν ότι οι Ρομά έχουν παραβατική συμπεριφορά και κλέβουν νερό), αποφάσισε πλειοψηφικά, και χωρίς να ερευνήσει το θέμα, να προβεί σε ενέργειες κατεδάφισης αυθαίρετων κατοικιών Ρομά, οι οποίοι διαμένουν σε δική τους ιδιοκτησία. Να σημειωθεί ότι παλαιότερα οι Ρομα είχαν ζητήσει παροχή νερού, η οποία δεν τους δόθηκε ποτέ. Μέσα από ρατσιστικές και χρυσαυγίτικες κορώνες ξεχώρισε θετικά η πρόταση της Δέσποινας Καρούση (επικεφαλής του συνδυασμού Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α που στηρίχθηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ) να συναντηθούν με τους συγκεκριμένους κατοίκους, πριν προβεί σε οριστική απόφαση ο Δήμος. Η πλειοψηφία το αρνήθηκε. Παρ’ όλα αυτά η συνάντηση θα γίνει, με σκοπό να προλάβουν το θλιβερό γεγονός να εκδιωχθούν άνθρωποι από τα σπίτια τους. Επειδή η Σαλαμίνα έχει χιλιάδες αυθαίρετα κι επειδή για να υπάρχει δικαιοσύνη πρέπει να ισχύει για τους Ρομά ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην εκδιωχτούν.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***
Τον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο εμπλέκει ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός και ως «Περίανδρος», στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Δημήτρη Κουσουρή, τον Ιούνιο του 1998. Πέφτουμε από τα σύννεφα!
***
Τη 19χρονη Dooa Al Zamel από τη Συρία, η οποία πάλεψε επί 4 ημέρες με τα κύματα στη θάλασσα της Μεσογείου, κρατώντας στη ζωή ένα 17μηνο κοριτσάκι, θα τιμήσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ενώ, παράλληλα, αποφάσισε να ζητήσει να της δοθεί η ελληνική ιθαγένεια. Τη σχετική πρόταση κατέθεσε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και έγινε δεκτή από όλες τις παρατάξεις. Γιατί η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα ούτε θρησκείες...
***
Μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας και επιδίωξαν να κατεβάσουν τα πανό του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, που έγραφαν «Δημόσια-Δωρεάν Υγεία – Έξω οι ιδιώτες από τα νοσοκομεία». Άμεση ήταν η απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων, που εμπόδισαν τους ναζί και τελικά δεν κατάφεραν να τα κατεβάσουν. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι Χρυσαυγίτες επιδίωξαν να βγάλουν φωτογραφίες για να στείλουν στα ΜΜΕ, αλλά και πάλι τους εμπόδισαν και έτσι έφυγαν με άδεια χέρια. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι αυτό που ενοχλεί τους νεοναζί είναι τα συγκεκριμένα συνθήματα. «Οι δήθεν “αντισυστημικοί” είναι ενάντια στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και υπέρ της ιδιωτικής δράσης στην Υγεία. Ένα ακόμη παράδειγμα που πρέπει να αξιοποιήσουν όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός, προκειμένου να τους ξαναστείλουν στα λαγούμια, εκεί που ήταν χρόνια κρυμμένοι», τονίζουν οι εργαζόμενοι.
***
Οριστική και αμετάκλητη είναι η αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, καθώς από τον Άρειο Πάγο κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της ομόφωνης αθωωτικής ετυμηγορίας. Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση ως προς το αθωωτικό σκέλος της ιστορίας, γεγονός που συνεπάγεται πως οι κατηγορούμενοι δεν θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο και δεν θα λογοδοτήσουν εκ νέου για την αιματηρή επίθεση εναντίον μεταναστών τον Απρίλιο του 2013. Αυτά συμβαίνουν, όταν το αντιρατσιστικό κίνημα δεν εξασκεί την πίεση που θα έπρεπε…

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία