Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Τουλάχιστον δύο offshore είχαν οι χρυσαυγίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας. Αλλά και ο Καρατζαφέρης έφτιαξε τις δικές του στη μακρινή Καραϊβική. Για το καλό της πατρίδας τις έφτιαξαν τις offshore ο Μιχαλολιάκος και ο Καρατζαφέρης. Για το καλό της πατρίδας ξέπλεναν χρήμα και έπαιρναν μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στο λογαριασμό του Καρατζαφέρη μάλιστα βρέθηκε το ασήμαντο ποσό των 6 εκατ. ευρώ. Θυμάστε τον Καρατζαφέρη, όταν κατέθετε επιταγή του «κόμματος» με 1 εκατομμύριο ευρώ στο ταμείο «αλληλεγγύης», λοιδορώντας την Αριστερά που είναι όλο λόγια;

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη του Θανάση Κούρκουλα, συντονιστή της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Ο μηνυτής Αριστοτέλης Λάγιος δεν παρουσιάστηκε καν στο δικαστήριο. Η δίκη αυτή αποτελεί τμήμα μιας βιομηχανίας διώξεων, που έστησαν τα τελευταία χρόνια οι νεοναζί, με στόχο να εκφοβίσουν και να στοχοποιήσουν ανθρώπους και οργανώσεις που αγωνίζονται μαζικά και στο φως της ημέρας για να ξηλωθεί η συμμορία της Χρυσής Αυγής και οι συνεργάτες της από τους κρατικούς μηχανισμούς. Δεν το καταφέρνουν!
***

Στο Ηράκλειο, όταν κάηκε το μαγαζάκι ενός μετανάστη, οι γείτονες αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα για να του το ξαναστήσουν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
***

Πέντε άνδρες, μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης σε Πακιστανούς εργάτες σε ελαιοτριβείο της Ιεράπετρας. Οι πέντε άνδρες κατηγορούνταν ότι είχαν επιτεθεί σε βάρος των μεταναστών, κρατώντας καδρόνια που πήραν από διπλανή οικοδομή και οι άτυχοι μετανάστες είχαν μεταφερθεί σοβαρότατα τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της περιοχής. Το δικαστήριο καταδίκασε τους τέσσερις από τους κατηγορούμενους με ποινή 3 χρόνια και 9 μήνες και τον πέμπτο με 14 μήνες και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Αντίθετα αθωώθηκε ο Μπαρμπαρούσης και οι άλλοι χρυσαυγίτες για τις ζημιές που προκάλεσαν στη λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι. Σε βάρος του βουλευτή και των άλλων είχε ασκηθεί δίωξη για απρόκλητη βία και φθορά, αντιποίηση αρχής και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων.
***

Δεκτή με ενθουσιασμό έγινε η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο ιδρυτικό συνέδριο των Podemos. Οι συμμετέχοντες σηκώθηκαν όρθιοι και την καταχειροκρότησαν. Ο αρχηγός του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ευχαρίστησε από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου την Κωνσταντίνα Κούνεβα για την παρουσία της. Λίγα λόγια μόνο για την τραγική ιστορία της Βουλγάρας συνδικαλίστριας και τη δολοφονική επίθεση εναντίον της ήταν αρκετά για να ξεσπάσει το κοινό σε χειροκροτήματα και οι ακροατές να σηκωθούν από τη θέση τους.
***

Σύσσωμα τα αστικά κόμματα της Γαλλίας, με προεξάρχον το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, χαιρέτισαν την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ που δικαιώνει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία αρνείται τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε άνεργη Ρουμάνα, με το πρόσχημα ότι κάνει «κοινωνικό τουρισμό». Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου έδωσε αφορμή σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου του Εθνικού Μετώπου, Λουί Αλιό. «Η παροχή επιδομάτων πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με την εθνικότητα. Ο δρόμος άνοιξε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο θεσμικός ρατσισμός τροφοδοτεί τα φασιστικά κόμματα, αυτό το γνωρίζουμε καλά...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία