Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Δάσκαλοι και μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών συμμετείχαμε στην 3η Γιορτή των Οικογενειών. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με ανθρώπους που υφίστανται ρατσισμό λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και να προβληματιστούμε για τα αίτια για τα οποία καλλιεργείται ο ρατσισμός σήμερα. Και σίγουρα βγάλαμε ένα συμπέρασμα: ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε το τέρας!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Στα Ψαχνά Ευβοίας, μια τρανς γυναίκα δέχθηκε επίθεση σε βραδινό κατάστημα όπου διασκέδαζε μαζί με φίλο της. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ξαφνικά τους ζήτησε να πληρώσουν το λογαριασμό και να φύγουν, διότι, όπως είπε, «το αφεντικό δεν γουστάρει πούστηδες και τραβέλια στο μαγαζί του». Και παρόλο που δεν το αρνήθηκαν, τους έσπασαν στο ξύλο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να καταπολεμήσουμε την ομοφοβία.

***
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο προέτρεψε τους δήμους που φιλοξενούν μετανάστες οι οποίοι ζητούν άσυλο να τους χρησιμοποιήσουν ως δωρεάν εργατικά χέρια. Σκλάβοι, λοιπόν, γι’ αυτόν οι πρόσφυγες;

***

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος πρόσφατα έγινε υφυπουργός Δικαιοσύνης, ενεπλάκη με την ΕΥΠ στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κατ’ αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Ύστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορουμένους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

***

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στην Κύπρο νομοσχέδιο για τη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, το υπουργείο του οποίου ετοίμασε το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι δημιουργείται το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης μεταξύ δύο προσώπων. Το νομοσχέδιο αυτό αφορά ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια. Άντε, και στα δικά μας!

***

Την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν για ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία και προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων σε μια επανενωμένη Κύπρο διατράνωσαν Ε/κ και Τ/κ εργαζόμενοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά, στη νεκρή ζώνη, για να γιορτάσουν από κοινού την Εργατική Πρωτομαγιά. Πώς το λέει το σύνθημα; Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε;

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία