Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Εκατοντάδες άνθρωποι –1.000 περίπου– διαδήλωσαν στο Πέραμα, δίνοντας έτσι ηχηρή απάντηση στα εγκαίνια του εργοδοτικού-εργολαβικού «σωματείου» μπράβων της ΧΑ. Στην πορεία, η οποία διέσχισε όλο το Πέραμα, συμμετείχαν: το ΠΑΜΕ, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΟΡΜΑ. Αντίθετα, οι ρουφιάνοι των εφοπλιστών έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας προφυλαγμένοι από 10 κλούβες των ΜΑΤ. Αυτή ήταν μια πρώτη απάντησή μας! Δεν θα επιτρέψουμε να αναβιώσει το δουλεμπόριο των εργαζομένων! Έξω οι φασίστες από τη Ν. Ζώνη, από το Πέραμα και τον Πειραιά!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Πολύ πετυχημένη η πολιτιστική παρέμβαση που διοργανώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου από την «Ανοιχτή Πόλη» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα! Πολύ κέφι και χαρά! Αρκεί να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια σε μια πολύπαθη από τους φασίστες περιοχή.

***

«Aίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή» φώναζε κάνοντας βόλτες με το αυτοκίνητό του έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου λίγο καιρό πριν μαχαιρώσει σοβαρά τον 16χρονο τότε μαθητή Φοίβο Δ., στις 28 Ιανουαρίου 2013, ο δράστης της επίθεσης Γιώργος Αποστολόπουλος. Αυτήν τη στιγμή εκδικάζεται η έφεση που έκανε ο δράστης αφού πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για «απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο». Έχει μεγάλη σημασία να είμαστε και πάλι συμπαραστάτες, δίπλα στην οικογένεια του μαθητή.
***

Ο Νικολά Σαρκοζί συνέκρινε την εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη με μια τεράστια διαρροή νερού. Αλλά για την εισβολή της Γαλλίας στην Αφρική και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτή δεν μας είπε κάτι...
***

Δεν μπορεί να ξεπερνά τους τρεις μήνες η κράτηση των «φιλοξενούμενων κρατουμένων», των αλλοδαπών δηλαδή που έχουν εκτίσει την ποινή τους στη φυλακή αλλά εξακολουθούν να κρατούνται, καθώς εκκρεμεί σε βάρος τους καταδίκη δικαστικής απέλασης. Πάλι καλά που έχουμε και αποφάσεις δικαστηρίων που μειώνουν την κράτηση μεταναστών χωρίς χαρτιά από 6μηνη σε τρίμηνη. Γιατί ή άλλη εναλλακτική θα ήταν να τους νομιμοποιήσουμε τους ανθρώπους, αλλά αυτό μάλλον είναι πάρα πολύ δύσκολο!
***

Μήνυμα μηδενικής ανοχής στη ρατσιστική βία έστειλε το Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάζοντας με βαριές ποινές τους δράστες της άγριας χρυσαυγίτικης επίθεσης εναντίον δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο, την 28η Οκτωβρίου 2011 στην περιοχή του Μεταξουργείου. Και οι τρεις κατηγορουμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Π. Μπαντέμης, πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη για τις κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργία και της απόπειρας ληστείας, καθώς επίσης για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όλοι χωρίς αναστολή και με στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 3 χρόνια. Επιτέλους!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία