Μικρά Αντιρατσιστικά

Πέντε συλλήψεις έκανε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη «Libertatia». Εννοείται ότι συλλαμβάνουν πάντα τους αντιφασίστες, τους φασίστες ποτέ!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Μόλις το 1% των αιτούντων άσυλο σε δεύτερο βαθμό έλαβε διεθνή προστασία από τις Επιτροπές Προσφυγών από την έναρξη λειτουργίας των νέων Επιτροπών Προσφυγών (21 Ιουλίου 2016) και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η δικηγόρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Ελένη Κουτσουράκη. Τι ντροπή...

***

Ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα από την ακροδεξιά οργάνωση «Κρυπτεία» καταγγέλλει ότι έλαβε η αντιφασιστική πρωτοβουλία Antinazi Zone αλλά και η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας. Πρόκειται για την ίδα οργάνωση που είχε απειλήσει τηλεφωνικά τα μέλη της ΔΕΑ και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Tα θραύσματα πρώην χρυσαυγιτών που αφήνει πίσω της η σχετική αυτοσυγκράτηση της επίσημης ΧΑ επιτίθενται με συστηματικότητα εναντίον των ίδιων στόχων που επιτίθονταν και πριν οι χρυσαυγίτες. Δεν θα τρομάξουν με τις απειλές τους τον κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς, που θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει!

***

Λάθος, αντιεπιστημονική και ρατσιστική η τηλεοπτική προσέγγιση από τον ΣΚΑΪ της επίρριψης της ευθύνης για την έξαρση της ιλαράς -που είναι γνωστό ότι είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο- σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα στη χώρα μας, τους Ρομά. Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρθηκε και στη μετάδοση της ιλαράς στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και ειδικότερα στον «Ευαγγελισμό» με κύριο υπεύθυνο τους Ρομά, ενώ επικαλέστηκε ως πηγή τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, καρδιολόγο Ηλία Σιώρα, ο οποίος το διέψευσε. Πώς το λέει το σύνθημα; Μπάτσοι, τιβί, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουν μαζί...

***

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την εμπειρία που είχε το Μάιο του 2011 σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας ο καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης, καταθέτοντας χθες στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Όπως περιέγραψε, μια ομάδα πέντε-έξι ατόμων εισέβαλε στο λεωφορείο, ο Ηλ. Κασιδιάρης φώναζε «Ζήτω το έθνος» και οι υπόλοιποι σήκωναν κεφάλια για να δουν τα φυλετικά χαρακτηριστικά των επιβατών και πέταγαν έξω, κλοτσώντας και χτυπώντας, τους μελαψούς. «Ο κόσμος φώναζε “όχι τα παιδιά, μη χτυπήσετε τα παιδιά”, γινόταν κυριολεκτικά χαμός, οι άνθρωποι αυτοί είναι φτιαγμένοι για να χτυπάνε», σημείωσε ο ακαδημαϊκός και τόνισε ότι αυτή «η καταδρομική εγκληματική επίθεση» έληξε όταν κατέβηκε ο Κασιδιάρης από το λεωφορείο. Αυτό δεν ήταν παρά ακόμη μία «ένδοξη» στιγμή δράσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία