Νέες απολύσεις στο Δημόσιο

Φωτογραφία

Τους επόμενους μήνες το Δημόσιο θα συνεχίσει πιθανότατα να τροφοδοτεί με μεγάλους αγώνες το κίνημα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Γιαννούλια

 

Όσο η κυβέρνηση με την τρόικα θα καταστρέφουν περαιτέρω τις δημόσιες δομές του κράτους και θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους από παντού, τόσο θα φοβούνται διαρκώς για ενδεχόμενη γενίκευση των μαχών που θα ξεσπούν και τόσο θα απονομιμοποιούνται από το σύνολο της κοινωνίας.
 
Οι διαθεσιμότητες-κινητικότητα θα μετατρέπονται πλέον σε απολύσεις και δεν θα υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ψευδαίσθηση ότι θα γλιτώσει κάποιος εργαζόμενος που δεν συνδέεται στενά με τα κυβερνώντα κόμματα.
 
Από τους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα, τον ερχόμενο Μάρτιο και Απρίλιο, μετά τη συμπλήρωση του 8μήνου, απολύονται 1.800 σχολικοί φύλακες, 500 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, 650 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, 1.300 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων από τα υπόλοιπα υπουργεία, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο, και 200 δημοτικοί αστυνομικοί.
 
Από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο 2014 θα διώξουν 3.150 «διαθέσιμους» υπαλλήλους, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το Φεβρουάριο του 2014 και αφορούν 800 εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ και 1.350 υπάλληλους από δήμους και ασφαλιστικά ταμεία.
 
Μαζί με τους 2.500-3.000 υπαλλήλους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ) και τις δημοτικές επιχειρήσεις, που θα κριθούν πλεονάζοντες μετά την «αξιολόγηση» των δομών, τους 1.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα προτιμήσουν να εργαστούν ως συμβεβλημένοι με τον οργανισμό και ορισμένους που θα φύγουν λόγω πειθαρχικών, συμπληρώνεται η βάρβαρη υπόσχεση προς τρόικα και ιδιώτες-κοράκια, για αποψίλωση του Δημοσίου από 11.000 εργαζόμενους ακόμα.
 
Η Αριστερά στη βουλή, στα συνδικάτα και στους δρόμους έχει καθήκον να συνδεθεί στενά με αυτούς τους εργαζόμενους, να υπερασπίσει και να υιοθετήσει τα αιτήματά τους, να ενισχύσει τους αγώνες τους και να δεσμευτεί με τις ανάγκες της αντίστασης που θα προκύπτουν, να επιχειρεί διαρκώς να γενικεύσει τη ρήξη, από όποιον εργατικό χώρο κι αν προέρχεται. 
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία