Νίκη στους εργαζόμενους των ΟΤΑ

Φωτογραφία

Παρά την εντεινόμενη πίεση από την κυβέρνηση και την προπαγάνδα των ΜΜΕ υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής, οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους. Με διαδηλώσεις, δράσεις ενάντια στα χαράτσια, απεργίες και κυρίως καταλήψεις (ΧΥΤΑ και δημαρχείων) εκφράζουν την αντίστασή τους στην πολιτική της κυβέρνησης. Το ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους δίνουν ένα δείγμα για το πώς οι κινητοποιήσεις διαρκείας αυτή την περίοδο μπορούν να στριμώξουν την κυβέρνηση είναι αυτό που ενοχλεί πραγματικά τους από πάνω.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Έτσι η γνωστή προπαγάνδα, σε κάθε κινητοποίηση διαρκείας που κάνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, για τα σκουπίδια που γίνανε βουνό στους δρόμους και δημιουργούν μολυσματικές ασθένειες, δίνει και παίρνει.

Σύμμαχος της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Αθήνας ζήτησε από τον εισαγγελέα την  ποινική δίωξη των εργαζόμενων που έχουν καταλάβει το ΧΥΤΑ Φυλής. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με τον καλύτερο και πιο δυναμικό τρόπο. Την Τρίτη 11 Οκτώβρη 9.000 εργαζόμενοι στους δήμους διαδήλωσαν μαχητικά και δυναμικά, απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και καλώντας όλους τους εργαζόμενους να διώξουν κυβέρνηση, μνημόνια και τρόικα. Αυτά τα συνθήματα κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχουν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στους δήμους τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αποκομιδή των σκουπιδιών από τα νοσοκομεία και τα σχολεία, τον καθαρισμό των φρεατίων για να αποφευχθούν πλημμύρες, τη βοήθεια σε όσους χρειάζονται φροντίδα και είναι χρήστες των κοινωνικών δομών των δήμων και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών για όσους δεν μπορούν να αφήσουν αλλού τα παιδιά τους. Δείχνουν με τον τρόπο αυτό ότι ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όλη την κοινωνία. Και γι’ αυτό χρειάζεται να τον υπερασπιστούμε.

Ζωγράφου
Μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζωγράφου, υλοποιώντας την απόφαση της ομοσπονδίας τους ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ο τοπικός σύλλογος εργαζομένων προχώρησε σε κατάληψη του δημαρχείου και του γκαράζ του δήμου (απορριμματοφόρα, κήποι, τεχνικές υπηρεσίες κ.λπ.) στις 28/9. Μαζικότατη ήταν η παρουσία των εργαζομένων στη συνέλευση του συλλόγου, που έγινε το ίδιο πρωί, καθώς και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της γειτονιάς. Το παρόν έδωσαν και μαθητές από το κατειλημμένο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο, οι οποίοι διάβασαν τα αιτήματά τους στους συγκεντρωμένους και εισέπραξαν την αλληλεγγύη τους για τις δικές τους καταλήψεις. Τη Δευτέρα 3/10, μετά από νέα συνέλευση, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις όλων των υπηρεσιών του δήμου και πορεία σε Ζωγράφου και Ιλίσια, μοιράζοντας ανακοίνωση του σωματείου στους δημότες.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία