Να απολύσουμε την κυβέρνηση

Φωτογραφία

Οι μαζικές απολύσεις στους Δήμους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, είναι ανοιχτός ταξικός πόλεμος

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η άγρια ταξική επίθεση της κυβέρνησης Σαμαρά ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Μπροστά στη βαθιά κρίση του συστήματος, τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την υπεράσπιση εργοδοτών και δανειστών, δεν έχουν τέλος. Απολύσεις δεκάδων χιλιάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πραγματική διάλυση ασφαλιστικών ταμείων,  σχολείων, νοσοκομείων, δήμων. Συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων, νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και συνέχιση της φοροληστείας .  

Την ίδια ώρα όμως, ένα νέο κύμα εργατικών-λαϊκών αγώνων, με μπροστάρηδες τους εργαζομένους στους ΟΤΑ και τους εκπαιδευτικούς, παίρνοντας τη σκυτάλη από το κίνημα της ΕΡΤ, απειλεί να τινάξει τα σχέδια των ακροδεξιών κυβερνητικών επιτελείων στον αέρα και να μπλοκάρει τη μνημονιακή μηχανή, που απαιτεί όλο και περισσότερες θυσίες για τα λαϊκά στρώματα.
Κάθε αναμονή απειλεί ανοιχτά τις ζωές μας. Μοναδική λύση είναι να απολύσουμε την κυβέρνηση και να τελειώνουμε με τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας και του αυταρχισμού.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία