Να δυναμώσουμε τη φωνή της ενωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς

Γιορτή για την οικονομική ενίσχυση της Εργατικής Αριστεράς

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θάνος Λυκουριάς

Ό πως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο φύλλο μας, στις 16 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. στον πολυχώρο Κομμούνα (Ιουλιανού 67), η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας θα πραγματοποιήσει γιορτή, στο πλαίσιο της καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσης της. Θα είναι μια όμορφη διοργάνωση, με καλό φαγητό και ποτό, γλέντι με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα και μπόλικο κέφι, στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε και να γιορτάσετε μαζί μας!
Η εφημερίδα μας, από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της και  σε όλη την 18χρονη διαδρομή που ακολούθησε έκτοτε, έχει λειτουργήσει ως «εργαλείο» οργάνωσης και προπαγάνδισης των αγώνων των «από τα κάτω» και των ιδεών που προσανατολίζονται στη χειραφέτηση τους. Όπως στις παλαιότερες μεγάλες στιγμές (αντιπολεμικά, Ελλην. Κοιν. Φόρουμ, άρθρο 16, Δεκέμβρης, Δημοψήφισμα κλπ), έτσι και σήμερα, στην «μετά»-μνημονιακή εποχή της σήψης στο πολιτικό σκηνικό, της μειωμένης συμμετοχής στους κοινωνικούς αγώνες και του πολιτικού κατακερματισμού των δυνάμεων της Αριστεράς, έχουμε παραμείνει συνεπείς στην πίστη μας ότι οι δυνατότητες για πετυχημένη αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό είναι υπαρκτές και πρέπει να επιμένουμε κάθε στιγμή στην διεκδίκηση τους. Με αυτή τη φιλοσοφία επιμένουμε στην ανάγκη εκπροσώπησης μιας  μαζικής, ενωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς στις εθνικές εκλογές και στηρίζουμε αντίστοιχα την οικοδόμηση αυτοδιοικητικών σχημάτων σε όλη την Ελλάδα που να συσπειρώνουν τον κόσμο της Αριστεράς, όπως επίσης και την συγκρότηση ενός κινηματικού ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές. Αντίστοιχα και με παρόμοια λογική, εμπλεκόμαστε στις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, (όπως πχ για την υποστήριξη του κέντρου προσφύγων στο Λαύριο), συμβάλλουμε με επιμονή στη συγκρότηση του ανερχόμενου φεμινιστικού κινήματος, στεκόμαστε δίπλα στις προσπάθειες φοιτητών και μαθητών να φέρουν τα αιτήματα τους στο προσκήνιο κλπ.
Σε όλη μας την πορεία υπήρξαμε προσηλωμένοι σε μια τέτοια πολιτική προσέγγιση και ουδέποτε υποχωρήσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα τιμήματα που καλούμασταν να «πληρώσουμε» για αυτή μας την επιμονή.  Συνεπώς, μια εφημερίδα με τον πολιτικό προσανατολισμό και την «ταξική μονομέρεια» (υπέρ των εργαζομένων δηλαδή, όχι όπως εκείνη την οποία προφασίζεται η σημερινή Κυβέρνηση), δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αντίστοιχα με τα τμήματα της κοινωνίας στα οποία αναφέρεται και απευθύνεται.  Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα πραγματοποιηθεί η γιορτή μας. 
Στις λίγες μέρες που μεσολαβούν από την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές μέχρι και τις 16 Φλεβάρη, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της ΔΕΑ όπως και πλήθος φίλων της Εργατικής Αριστεράς, με αφισοκολλήσεις, μοίρασμα του σχετικού φυλλαδίου και μέσω mail και social media, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης. Σε αυτή την προσπάθεια, έχουμε ήδη εξασφαλίσει ένα σημαντικό αριθμό από δώρα για τη λαχειοφόρο μας, όπως βιβλία -από πολλούς εκδοτικούς οίκους-, προσκλήσεις για θεατρικές και άλλες καλλιτεχνικές παραστάσεις, γεύματα και/ή ποτά σε φιλικά εστιατόρια και μπαρ, καλλυντικά και άλλα, ίσως πιο χρήσιμα είδη από φαρμακεία, δωρεάν επισκέψεις σε αισθητικούς και οδοντιάτρους, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά – πολλά άλλα.  Ακόμα, στη  γιορτή μας θα έχουμε έκθεση με πρωτοσέλιδα από την ιστορική μας διαδρομή, αλλά και την πρόσφατη πολιτική συγκυρία. Τέλος, θα μπορέσετε να απολαύσετε καλή μουσική από πλήθος φίλων μουσικών που θα παίξουν ειδικά για την βραδιά! 
Μέχρι τότε, μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνούς αξίας 3€  από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που διακινούν την εφημερίδα. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να γραφτείτε συνδρομητές στην Εργατική Αριστερά, ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα σας έρχεται κάθε 15 ημέρες στο σπίτι. Σας περιμένουμε με χαρά, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να ενισχύσουμε το έντυπο της ενωτικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και των κινημάτων! 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία