Να κινητοποιήσουμε τον κόσμο

Φωτογραφία

Σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στο πρόγραμμα, να δώσει ταξικό περιεχόμενο στην πολιτική διαπάλη, ώστε το κέντρο της σύγκρουσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, να γίνει μαζικά αντιληπτό.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Ψαρρέα, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί πολιτική και κοινωνική τομή σε μια ολόκληρη διαδικασία μαζικών, λαϊκών κινητοποιήσεων και αγώνων. Εκκινεί μια αντίστροφη πορεία που φέρνει στο προσκήνιο την ικανοποίηση των αναγκών, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων και της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο κόσμος ψήφισε ταξικά και επέλεξε την Αριστερά, το ΣΥΡΙΖΑ.

Ψήφισε ταξικά, βιώνοντας τη βία του μνημονίου, τη φτώχεια και την καταπάτηση κάθε κεκτημένου. Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του μνημονίου, για παύση πληρωμών, για εθνικοποίηση των τραπεζών, για φορολόγηση του κεφαλαίου. Απαίτησε να δοθεί λύση στο πολιτικό επίπεδο, απαίτησε κυβέρνηση της αριστεράς, ανατροπή της λιτότητας.

Αυτές τις διεκδικήσεις και απαιτήσεις του κόσμου χρειάζεται να εκφράσουμε. Να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για να διαφυλάξει, αλλά και να ενισχύσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ώστε αυτό να έχει υποκειμενική βάση, τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες. Το επίδικο αυτών των εκλογών είναι η κυβέρνηση της αριστεράς. Μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται ότι η κατάργηση των μνημονίων της δανειακής σύμβασης είναι έργο κοινωνικών υποκειμένων και κινημάτων, που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον ταξικό συσχετισμό, να ευνοήσουν την αυτοπεποίθηση και τη χειραφέτηση των καταπιεσμένων τάξεων.

Σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στο πρόγραμμα, να δώσει ταξικό περιεχόμενο στην πολιτική διαπάλη, ώστε το κέντρο της σύγκρουσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, να γίνει μαζικά αντιληπτό. Η ενεργή συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις εκλογές είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Να γίνει συμμέτοχος του προεκλογικού αγώνα και του αποτελέσματος.

Η ανατροπή στην Ελλάδα έχει ήδη σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη, όπου οι ταξικές αντιθέσεις οξύνονται, δημιουργώντας ρήγματα αντεπίθεσης για τους εργαζόμενους/τις εργαζόμενες. Δεν υπάρχει περιθώριο ταλάντευσης, επιλέγουμε τη ρήξη με το σύνολο των επιβαλλόμενων ευρωπαϊκών πολιτικών, δεν δεχόμαστε καμία συνθήκη, κανένα σύμφωνο, καμία δέσμευση, καμία συμφωνία της εγχώριας αστικής τάξης με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Ο κόσμος σαν έτοιμος από καιρό να τους ανατρέψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, τη μαχητικότητα του κόσμου, μπορεί να αρθρώσει τα κοινωνικά αιτήματά του.

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία