ΟΛΜΕ: Απαιτείται οργάνωση και ενημέρωση για να γίνουν κινητοποιήσεις

Το Σάββατο 14 Μάρτη πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η Γ.Σ. επιβεβαίωσε ότι το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας είναι αυτό που περιέχεται στις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου της, στην απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων το Σεπτέμβρη του 2014 και στο πρόσφατο υπόμνημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία στο υπουργείο Παιδείας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Με βάση αυτά καλείται ως μέρα πανελλαδικής δράσης η Πέμπτη 19 ή η Παρασκευή 20 Μάρτη σε συνεννόηση με ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Συντονιστικά και με κεντρικό θέμα την άμεση επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν καθώς και όλων των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, χωρίς προϋποθέσεις. Στη συνέχεια η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ καλούνται να οργανώσουν σύσκεψη όλων των εκπαιδευτικών φορέων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Ομοσπονδιών και Συλλόγων Γονέων, μαθητών για την οργάνωση κινητοποιήσεων και άλλων δραστηριοτήτων, για σίτιση, περίθαλψη, μεταφορά των μαθητών, κάλυψη των κενών - διορισμούς, ωράριο, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής, ζητήματα δημοκρατίας και αντιμετώπισης φαινομένων αυταρχισμού και άλλα τοπικά προβλήματα. Μόλις δοθεί στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα υπάρξει νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.
Η απόφαση είναι σε θετική κατεύθυνση αν και προήλθε μέσα από γενικές συνελεύσεις με πολύ μικρή συμμετοχή που επιβεβαίωσαν περισσότερο ότι οι καθηγητές, όπως και οι περισσότεροι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή, είναι σε κατάσταση αναμονής για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης. 
Με βάση αυτό, το ζητούμενο δεν είναι να γίνει μια ακόμη ανοργάνωτη κινητοποίηση αλλά να υλοποιηθούν οργανωμένα βήματα, με συνελεύσεις και δράσεις ενημέρωσης των καθηγητών σε όλα τα σχολεία, για τη στάση της νέας κυβέρνησης: πού δεσμεύεται να προχωρήσει άμεσα σε επίλυση διεκδικήσεων του κλάδου (όπως η άμεση επανατοποθέτηση των διαθεσίμων στα σχολεία, με επανασύσταση στα ΕΠΑΛ των τομέων που καταργήθηκαν, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και για το σταμάτημα της αξιολόγησης), αλλά και πού οπισθοχωρεί (αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5%, άμεσο ξεπάγωμα μισθών μέσω της επανακατάταξης σε βαθμούς, ενίσχυση των νεοδιόριστων, νέο μισθολόγιο, ωράριο κ.λπ., πάνω απ’ όλα όμως πλήρη κάλυψη των κενών των σχολείων με μόνιμους εκπαιδευτικούς) –ώστε να προκύψει ένα συνολικότερο σχέδιο κινητοποιήσεων. 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία