Πετάνε 2.500 συμβασιούχους στο δρόμο

Φωτογραφία

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις 15 Ιανουαρίου διακόπτεται η μισθοδοσία και φεύγουν άμεσα από τις θέσεις τους περίπου 2.500 συμβασιούχοι του Δημοσίου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Θοδωρής Πατσατζής

 

Πρόκειται για εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους έχουν λήξει, αλλά συνέχιζαν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές διαταγές ή με αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, με πρόσχημα την καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεών τους, αποφάσισε να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Το βάρβαρο, μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο πρόσωπο το οποίο είναι πάντα ίδιο για κάθε εργαζόμενο.
 
Οι 2.500 χιλιάδες συμβασιούχοι κοστίζουν βλέπεται για τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «περισσότερο» από τους κεφαλαιοκράτες φοροφυγάδες. Η απόφαση του υπουργού ΥΔΜΗΔ επικαλείται μάλιστα ότι όσες υπηρεσίες και όσοι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν προχωρήσουν άμεσα στη διαγραφή των συμβασιούχων αυτής της κατηγορίας από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Δημοσίου και συνεχίζουν να κάνουν αποδεκτές τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, θα έχουν βαριές ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε ότι θα γίνουν έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
 
Απειλούνται ακόμα και οι δήμαρχοι οι σημερινοί, αλλά και οι μελλοντικοί. Στην απόφαση αναφέρεται ότι, εάν οι δήμοι δεν εξαντλούν τα ένδικα μέσα κατά την αντιδικία με απολυόμενους υπαλλήλους, οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων εντέλλονται να κινήσουν διαδικασίες πειθαρχικής ευθύνης των Δημάρχων. Είναι γερό καμπανάκι για όσους από την Αριστερά πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να διαχειριστούν τους δήμους, χωρίς να είναι από την πρώτη μέρα σε συνεχείς κινητοποιήσεις για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους και τους κατοίκους των δήμων. Παλεύοντας για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους εργαζόμενους άμεσα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία