Σταματήστε τώρα τη σφαγή στη Γάζα

palestini toixos

Μετά τον τερματισμό της σύντομης εκεχειρίας για ανταλλαγές αιχμαλώτων, το Κράτος του Ισραήλ πήρε εκ νέου το «πράσινο φως» των Μεγάλων Δυνάμεων να συνεχίσει την επίθεσή του στη Γάζα –και το κάνει με ακόμα φονικότερη ένταση, ενώ γενικεύει τα χτυπήματά του σε όλη τη βασανισμένη λωρίδα γης. Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η ολόθερμη στήριξη του «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», που έσπευσαν όλες οι κυβερνήσεις να διακηρύξουν μετά την Παλαιστινιακή επίθεση της 7ης Οκτώβρη, σημαίνει στήριξη σε μια βάρβαρη εκστρατεία συλλογικής τιμωρίας κι εθνοκάθαρσης που παίρνει πλέον γενοκτονικό χαρακτήρα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 
– ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Η καταστροφική-δολοφονική μανία με την οποία ο Ισραηλινός Στρατός χτυπά τη Γάζα έχει προκαλέσει πολλές χιλιάδες νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους. Ο ιστορικά υψηλός αριθμός νεκρών δημοσιογράφων και εργαζομένων σε υποδομές του ΟΗΕ καταμαρτυρούν ότι ο Ισραηλινός Στρατός δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση «περιορισμού των απωλειών», όταν παραβιάζει τόσο ωμά ακόμα κι αυτούς τους διεθνείς «κανόνες» που ισχύουν στις πιο άγριες συγκρούσεις. Πολύ πιο σκοτεινό είναι το «ρεκόρ» σε χιλιάδες νεκρά παιδιά, που δεν έχει προηγούμενο. Ο αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας και η αποστέρηση πρόσβασης σε νερό, ενέργεια, τρόφιµα, περίθαλψη κ.ο.κ. επιδεινώνει την κατάσταση, απειλώντας µε επιπλέον νεκρούς (από ασθένειες, επιδηµίες, µόλυνση, λιµοκτονία, αφυδάτωση). Σπίτια και υποδομές (σχολεία, νοσοκομεία κλπ) μετατρέπονται σε ερείπια από ένα καταστροφικό μπαράζ ασταμάτητων (κυριολεκτικά!) βομβαρδισμών. 
Η Ισραηλινή ηγεσία μετά βίας κρύβει την επιθυμία της να αδειάσει τη Γάζα από Παλαιστίνιους, σκοτώνοντας όσο περισσότερους μπορεί, μετατρέποντας την πολιορκημένη λωρίδα γης σε αβίωτο τόπο, εξωθώντας τον πληθυσμό σε έναν βίαιο εκτοπισμό.
Η αγριότητα που εξελίσσεται σήμερα είναι κλιμάκωση ενός σχεδίου το οποίο είναι σε αδιάκοπη εξέλιξη εδώ και 75 χρόνια. Ένα σχέδιο αποικιακού εποικισμού, καταπίεσης, εκτοπισμού και επιβολής Απαρτχάιντ σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη. Αυτό που ονομάζουν «τρομοκρατία» είναι η επίμονη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, με κάθε διαθέσιμο μέσο, σε αυτό το σχέδιο. Σήμερα οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις είναι αυτές που αντιστέκονται στο σχέδιο Καταστροφής της Γάζας. Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των καταπιεσµένων απέναντι στους αποικιοκράτες-καταπιεστές τους. Την στηρίζουμε σήμερα στον αγώνα που δίνει ενάντια στους εισβολείς, για να μην αφήσουμε τον Παλαιστινιακό Δαυίδ μόνο απέναντι στον Ισραηλινό Γολιάθ. 

ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ 
Η ανάγκη διεθνούς αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση γίνεται ακόµα πιο επιτακτική λόγω των διεθνών στηριγμάτων του Κράτους του Ισραήλ. 
Η επανέναρξη των επιθέσεων είχε το «πράσινο φως» του Αμερικανού υπ. Εξ., Άντονι Μπλίνκεν. Πέρα από τα δισεκατομμύρια ετήσιας στρατιωτικής βοήθειας και το «έκτακτο» επιπλέον πακέτο στην αρχή της επίθεσης στη Γάζα, η κυβέρνηση Μπάιντεν εγκρίνει και νέες αποστολές πυρομαχικών για να συνεχιστεί η σφαγή. Ο γ.γ. του ΟΗΕ κάλεσε κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να αποφασίσει κατάπαυση του πυρός (μια ενέργεια εξαιρετικά σπάνια στην ιστορία του Οργανισμού κι ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης), το σχέδιο απόφασης συγκέντρωσε 13/15 υπέρ και την αποχή της Βρετανίας, αλλά ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ άσκησε βέτο. 
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΕ ψελλίζουν ανθρωπιστικά µισόλογα, αλλά αρνούνται ακόμα και τώρα να πάρουν μέτρα πίεσης του Ισραήλ για να σταματήσει τη σφαγή, αρνούνται ακόμα και να δείξουν με το δάχτυλο ποιο κράτος προκαλεί συνειδητά αυτήν την αφηρημένη «ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», δίνοντας έμφαση σε μια (λειψή) ανθρωπιστική βοήθεια που -όσο η Γάζα ισοπεδώνεται- θυμίζει το τελευταίο γεύμα του μελλοθάνατου. 
Η Ελλάδα «πρωτοπορεί» στην οικονοµική-διπλωµατική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία µε το κράτος-τροµοκράτη, που βαθαίνει διαρκώς από διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία 10-15 χρόνια. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λαλίστατη στις καταδίκες της παλαιστινιακής αντίστασης ως «τρομοκρατία» και της δημόσιας στήριξης στο Κράτος του Ισραήλ αμέσως μετά την επίθεση της 7ης Οκτώβρη, έκτοτε σιωπά για όσα γίνονται στη Γάζα. Χρειάστηκαν 9 εβδομάδες εγκλημάτων πολέμου, η συσσωρευμένη διεθνής κατακραυγή και η αλλαγή κλίματος σε πολλές πρωτεύουσες για να υποχρεωθεί να αλλάξει την αρχική άθλια στάση αποχής στις Γενικές Συνέλευσεις του ΟΗΕ και να στηρίξει τελικά ακόμα κι ένα συμβολικής αξίας (μη-δεσμευτικό) ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός. Εν τω μεταξύ βέβαια, η Ελευσίνα, οι βάσεις και τα ελληνικά λιμάνια συνεχίζουν να λειτουργούν ως στρατιωτικό προγεφύρωµα των ΗΠΑ και ως κόμβος ανεφοδιασμού του Ισραήλ. 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ!
Σε πείσµα των απαγορεύσεων, της ιδεολογικής τροµοκρατίας, της καταστολής και του στιγµατισµού των φωνών αλληλεγγύης, της ισλαµοφοβικής στοχοποίησης των αραβικών-µεταναστευτικών κοινοτήτων, η διεθνής αλληλεγγύη έχει ξεδιπλωθεί µε εντυπωσιακή µαζικότητα. Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη αποτελεί το μαζικότερο διεθνές αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό γεγονός μετά το κίνημα του 2003 ενάντια στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, των οποίων η ηγεσία φέρει ιστορική ευθύνη για την άμεση συνενοχή της στη σφαγή, το κίνημα αλληλεγγύης έχει κάνει τα πιο μεγάλα βήματα -σε μαζικότητα, σε μαχητικότητα, σε ριζοσπαστισμό- με πρωτοπόρο και συγκινητικό ρόλο να παίζει η εβραϊκή νεολαία. 
Οι διαδοχικές κεντρικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα, ο «πυρετός» τοπικών συγκεντρώσεων, δράσεων, εκδηλώσεων για την Παλαιστίνη, οι διάχυτοι συμβολικοί ακτιβισμοί, δείχνουν ότι το αίσθηµα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους έρχεται σε σύγκρουση µε τη λυσσασµένη προπαγάνδα των ΜΜΕ. Ο κόσμος που συμμετέχει σε αυτές τις δράσεις, θα χρειαστεί να συνεχίσει την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, και να συντονιστεί για να απλωθούν μικρές και μεγάλες δράσεις, σε χώρους και σε γειτονιές, σε µεγάλα κεντρικά γεγονότα και στην προσπάθεια σε κάθε χώρο να «σαµποταριστεί» η στήριξη στην ισραηλινή πολεµική µηχανή και να απαντηθεί η σιωνιστική  προπαγάνδα -από τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους κ.ο.κ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Σε αυτόν τον αγώνα, για αποµόνωση του Κράτους του Ισραήλ και στήριξη της Παλαιστινιακής Αντίστασης, έχει ήδη µπει σε κίνηση µια κοινωνική δύναµη που µπορεί να καθορίσει πολλά -οι µάζες του αραβικού κόσµου. Οι διαδηλώσεις σε όλο τον αραβικό κόσµο, από το Μαγκρέµπ ως τον Περσικό Κόλπο, συγκλονίζουν µε τη µαζικότητα και τη µαχητικότητά τους,  Αυτή η δύναµη µπορεί να κλείσει εμπορικούς δρόμους και να σταματήσει ροές πετρελαίου, για να πονέσουν τα πορτοφόλια των διεθνών συμμάχων του Ισραήλ, μπορεί να συνταράξει τα αραβικά καθεστώτα που περιορίζονται στις ρητορικές καταδίκες. 
Απέναντι στα πιο σκοτεινά σενάρια που επιδιώκει το Ισραήλ όσο διατηρεί την ανοχή και τις  πλάτες της «διεθνούς κοινότητας», πρέπει να υψωθεί µια συµµαχία των «από κάτω»: Με την Παλαιστινιακή Αντίσταση κυριολεκτικά στην πρώτη γραµµή αυτού του διεθνούς αγώνα, µε τις αραβικές µάζες στην συνολικότερη πάλη για την ανατροπή του σάπιου-αντιδραστικού «στάτους κβο» στην περιοχή, και µε ένα διεθνές κίνηµα που θα απαιτήσει το τέλος της στήριξης και της ανοχής στο Κράτος-Τρομοκράτη. 
Σήμερα, παλεύουμε να μην γίνουμε η γενιά ανθρώπων που δεν μπόρεσε να σταματήσει μια γενοκτονία όταν αυτή συνέβαινε. Αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα και αύριο και μεθαύριο και όσο χρειαστεί. Για να γίνουμε η γενιά ανθρώπων που θα μπορέσει να βάλει τέλος σε μια από τις μακροβιότερες αδικίες στην ιστορία, που θα μπορέσει να δει την Παλαιστίνη Ελεύθερη.