Στην τελική ευθεία για τη κινητοποίηση στις 17 Μάρτη

Φωτογραφία

Όλοι στους δρόμους!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

Είμαστε στην τελική ευθεία για τη διεθνή αντιρατσιστική-αντιφασιστική κινητοποίηση στις 17 Μάρτη. Η υπόθεση της σύλληψης και κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, για την παράνομη είσοδο στο τουρκικό έδαφος, ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις καταγγελίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων από έλληνες αστυνομικούς και στρατιωτικούς στον Έβρο.
Οι κινητοποιήσεις στις 17 Μάρτη θα είναι απάντηση ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τις απελάσεις, όσο και υπέρ της φιλίας των λαών που υπονομεύεται από τη στρατιωτική υπερδραστηριότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες. Η προπαγάνδα για τις κινητοποιήσεις στις 17 Μάρτη εντείνεται, όσο πλησιάζουν οι μέρες. Οι αφίσες της συνδιοργάνωσης του συλλαλητηρίου της Αθήνας, καθώς και οι αφίσες της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» εμφανίζονται σε περισσότερες γειτονιές και πόλεις.
Σε διαδηλώσεις όπως στη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής 2/2 στον Πειραιά για απάντηση στην επίθεση των Χρυσαυγιτών στον Κοινωνικό Χώρο Φαβέλλα, όπως και στη διαδήλωση της 8ης Μάρτη για τη μέρα της γυναίκας, μοιράστηκαν και θα μοιραστούν εκατοντάδες φυλλάδια που καλούν στην κινητοποίηση της 17 Μάρτη. Με εξορμήσεις ενημέρωσης σε πλατείες, σχολές και χώρους δουλειάς, μέλη της ΚΑΡ, της ΔΕΑ και της Λαϊκής Ενότητας καλούν τον κόσμο στις κινητοποιήσεις.
Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί κοινή αφίσα των Οργανώσεων που καλούν στο ενωτικό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι. Στην Πάτρα επίσης κοινή θα είναι η συγκέντρωση και διαδήλωση αντιρατσιστικών οργανώσεων και φορέων στην Πλατεία Γεωργίου στις 12 το μεσημέρι. Στα Νότια προάστια της Αθήνας έγινε ήδη συνέλευση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» με τη συμμετοχή ακτιβιστών που στηρίζουν την κοινή καμπάνια. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται σύσκεψη φορέων και στον Πειραιά. Οι Κούρδοι πρόσφυγες του Λαυρίου οργανώνουν το κατέβασμά τους με πούλμαν στο συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη στην Αθήνα. Καλούμε όλους και όλες να ενισχύσουν την προπαγάνδα για να έχουν οι κινητοποιήσεις της 17 Μάρτη τη μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα. Στηρίζουμε τον κοινό αγώνα για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό. Ακολουθεί παρακάτω το κάλεσμα της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό».

Κοινός αγώνας για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό

Συλλαλητήριο 3 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ   

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 
Απαιτούμε να σταματήσουν οι απάνθρωπες πολιτικές «αποτροπής» της προσφυγιάς, που στοιχίζουν καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο και στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των ρατσιστικών συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, που εφαρμόζει κατά γράμμα η ελληνική κυβέρνηση, πρωτοπορώντας σε απανθρωπιά στο ρόλο του μαντρόσκυλου των ανατολικών συνόρων της ΕΕ. Ζητάμε την ακύρωση αυτών των συμφωνιών. Ακόμα, απαιτούμε να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο, που παρά τις δεκάδες καταγγελίες και τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο του κ. Τόσκα συνεχίζει να αρνείται, παίρνοντας την ευθύνη της συγκάλυψης του αίσχους. Ζητάμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες! 
Απαιτούμε τη μεταφορά όλων των προσφύγων από τα άθλια hot-spot των νησιών του Αιγαίου, στην ενδοχώρα και τη στέγασή τους σε διαμερίσματα αντί για κλειστά ή «ημι-ανοιχτά» προσφυγικά καμπ. Να κλείσουν τα «καμπ» και να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες σε διαμερίσματα, με πρόνοια για τη σίτιση και τις βασικές τους ανάγκες. Άσυλο και πλήρη κοινωνικά δικαιώματα. Πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων σε πρωινές βάρδιες στα σχολεία, με στελέχωση των τμημάτων υποδοχής σε όλα τα σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα. 
Απέναντι στην ακροδεξιά ρατσιστική επιθετικότητα, που εκφράζεται σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, διαδηλώνουμε για το ξεσκέπασμα των ακροδεξιών κομμάτων ως καλούς υπηρέτες του συστήματος, που ζητάνε «να φύγουν οι ξένοι», σαν να φταίνε τάχα αυτοί για τη λιτότητα και τα μνημόνια που επιβάλλουν η Μέρκελ, ο Μακρόν, ή οι ίδιοι οι ακροδεξιοί που συγκυβερνούν στην Αυστρία, μαζί με κυβερνήσεις σαν του Τσίπρα στην Ελλάδα. 
Να σταματήσουμε τα μνημόνια και τη λιτότητα, όχι τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου –αυτό είναι το σύνθημά μας στις 17 Μάρτη. Αντίπαλοί μας είναι η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες που βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όχι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. 
Μετά από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον εθνικισμό και υπέρ της φιλίας των λαών. Πρόβλημά μας δεν είναι τα ονόματα των γειτονικών χωρών, ούτε ο δήθεν «αλυτρωτισμός» χωρών με ανύπαρκτο στρατό και οικονομία, όπου η Ελλάδα είναι η 2η επενδυτική δύναμη. Για να διευκολύνουμε τις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους των δύο πλευρών, υποστηρίζουμε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ενάντια στους μπράβους του ΝΑΤΟ (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αλλά και στους δεξιούς, ακροδεξιούς και φασίστες εθνικιστές. 
Στις 17 Μάρτη κατεβαίνουμε στους δρόμους ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας την ισόβια καταδίκη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας τους στη δίκη της ΧΑ και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων τους σε κάθε πόλη και γειτονιά. Το κλίμα εθνικισμού και αντιτουρκισμού των ΜΜΕ διευκολύνει τους νεοναζί που επιχειρούν να διευρύνουν την κοινωνική τους βάση. Δεν θα τους αφήσουμε. 
Τέλος στις 17 Μάρτη απαιτούμε να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που γεννούν ακόμα μεγαλύτερα προσφυγικά ρεύματα και απειλούν την περιοχή με γενικότερη ανάφλεξη. Στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια του ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη διείσδυση στα Βαλκάνια με τη γιγάντια στρατιωτική βάση που ετοιμάζουν στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Μεσογείου και ο αγωγός που θα περάσει από την Ελλάδα παρακάμπτοντας την Τουρκία, επίσης δυναμιτίζουν την ειρήνη στην περιοχή. Δεν θέλουμε καμία συμμαχία της Ελλάδας με τους χασάπηδες του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου υπό τη σκέπη ΗΠΑ-ΕΕ. Δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων πετρελαιάδων. Είμαστε ενάντια στις νέες εξοπλιστικές δαπάνες που ετοιμάζεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. 
Στις 17 Μάρτη, διαδηλώνουμε μαζί: ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Για ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους. Για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία